Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Igår var det dags för Sveriges första officiella tävling, tillika rankingtävling, med de nya internationella momenten/reglerna i class 3.
Tävlingen hölls i Kungsör Hundarena och lotsades igenom av deras alltid så duktiga funktionärer. Man får ge dem att det är ganska modigt att vara först ut i landet. Dessutom gör dem det som att de aldrig hade gjort något annat. Tummen upp!
Skulle också vilja ge tummen upp till våra medtävlande som i skarpt läge levererade med den äran.

För egen del är jag väldigt nöjd med dagen.
Vi har tappat 5 veckors träning i december/januari eftersom vi var på semester, därför var jag tveksam om vi skulle hinna bli klara. Med klara menar jag då så pass att vi skulle kunna genomföra en vettig helhet. Att detaljerna skulle sitta hade jag aldrig något hopp om men helhet har ju varit vår styrka så den hyste jag ett litet hopp om.
Så sent som i förra helgen på landslagsgruppslägret kände jag mig så osäker att jag inte säkert kunde säga att jag skulle åka. Men med Chips goda sinne för helhet och min dos av envishet och jädrar enamma så bestämde jag mig för att ge det en chans.
Vilken tur att jag gjorde det 🙂

De nya momenten är i vissa delar riktigt svårt med en gammal invand hund som gjort på ett annat sätt i hela sitt liv men det är också kul.
En liten film på hur vår runda såg ut om någon vill och har lust att kolla. Hoppas det syns att vi har riktigt roligt bakom masken av koncentration.