Etiketter

, , , , , , ,

Mitt mål med Chip detta året har varit att ta sig till VM i Turin.
Efter helgens rankingtävling ser det ut som en omöjlighet.

Helgens tävling var uppdelad i två halvor. Första delen bestod av fritt följ, zäta, inkallning och ruta. Vi gjorde en fin omgång och låg efter denna halvan och sitt i grupp på en 6:e plats.
När det blev dags för nästa omgång så kändes han superfin och laddad, kanske lite för laddad med facit i hand.
Båda gruppmomenten var gjorda och det var dags för resterande, dir.apportering, hoppet, vittring och fjärr.
Chip var alldeles och fullt övertygad om att det var vänster apport som skulle hämtas in och hade det varit så så hade vi säkerligen fått höga poäng. Väldigt fin fart till konen som vi har jobbat på och en bra insats till apporten, som ju var fel. Jag dirigerade om honom men hade för många kommando och nollan var ett faktum.
Med den nollan kommer man inte till Turin tyvärr.
I övrigt gjorde han ett fint program, så hade det inte varit för den missen så hade vi haft en möjlighet att hålla oss kvar på en 6:e plats och med det också haft en chans på VM.
Men om inte om hade funnits…
Faktum kvarstår vi har fortsatt oflyt på våra rankingtävlingar och vi kommer inte att nå årets mål.

Dags att sätta nya!
Jag fortsätter på samma träningsbana som förut, för den tror jag på, och sätter siktet mot NM istället.
Parallellt med den satsningen kommer jag att lägga mer fokus på Chelseas elitstart och kanske det sen blir en mer naturlig övergång till hennes karriär. Hon är säkert mogen nu men min tanke var inte att Chip skulle hoppa av riktigt ännu.

Planen behövs ibland justeras och kanske vi kommer att göra om den ytterligare på vägen. Huvudsaken är att vi har roligt på vägen mot målen och det har vi.
OM… man bara hade haft mer tid… 😉