Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag har jag varit i Getinge, Lotushallen, och hållit kurs för ett gäng ifrån Varbergs Brukshundklubb. Ett riktigt härligt och ambitiöst gäng.
Det är alltid väldigt roligt att hålla kurs. Det är utvecklande även för mig. Extra roligt är det när det är ett rent lydnadsgäng.
Man hoppas ju alltid att man har kunnat bidra med massor av tips och inspiration.

Passade naturligtvis på att träna en liten runda själv innan kursen. Tyvärr blev det ett kort pass, för dels var jag försenad p.g.a vädret och sen hade jag glömt att det brukar vara agilityhinder som man behöver plocka bort.

Men hur som helst så gav det en del info.
Jag hade hoppats att jag skulle kunna anmäla Chelsea till en tävling där i början av mars men vi har tränat inomhus för lite denna säsongen. Jag tänker att jag ska åka dit igen för att känna av en gång till innan jag bestämmer mig.

Det som visade sig idag var att hon hade svårt för att se rutan och det var jobbigt att springa fort mot en vägg.
Vittringen däremot gjorde hon bra och den trodde jag skulle bli svårt på mattan.
Ja hoppet lever. Vi får väl se efter en träning till där hur hon finner sig.

Chip var helt galen idag. Han drog ur sig ganska fort. Svårt att klara luften där inne. Man kan väl säga att även han har tränat lite för lite inomhus på sistone för att prestera optimalt.
Det börjar börjar bli dags att strama till träningen med honom och strukturera inför rankingtävlingen i Fagersta i mars. Även den är ju inomhus så det är nog klokt att ta sig till lite hallar här framöver.

Efter kastrering och vila så har Chip gasat på ganska ordentligt. Jag älskar hans motor och intensitet men det betyder ju också att jag måste lära mig hur jag ska hantera det och han måste lära sig att prestera trots det. Men det ska nog bli bra.
Med andra ord så blir det några veckor med fullt ös på träningarna.