Etiketter

, , , , ,

Nu känns det som en evighet sedan jag skrev något här inne.
Varför? Ja det har varit lite oinspirerat, i både tanke och träning.
Man kommer till stunder i träningen när det känns drenerat. Drenerat på inspiration, kraft, lust och idéer. Vad beror då detta på kan man undra?

Det finns naturligtvis olika anledningar.
En vanlig anledning är nog att man har tränat intensivt en längre period och helt enkelt behöver en paus. Vi får inte glömma att pausa. Både hund och förare mår bra av det. Hur lång pausen sen ska vara kan ju vara väldigt individuellt och också bero på från gång till gång. Inte helt sällan landar momenten under vila och när man sätter igång igen så faller det på plats.
En annan anledning kan ju vara att man har kört fast i träningen och man kommer helt enkelt inte framåt. Står man still och trampar trots att man tycker man har provat det mesta, kan man lätt känna sig drenerad efter ett tag.
Det kan också bero på att man har galet mycket att stå i en period. Kraften räcker inte helt till. Olika perioder i livet så blir det övermäktigt i vardagen och vår hobby kommer på efterkälken.
Den anledningen som jag har drabbats av just för tillfället är att jag har för mycket tankar i huvudet. Tankar som inte har med hunderi att göra.

Har haft ett ganska motigt år i min vardag. En hel del saker som inte går som jagönskar och om detslutligen blir som jag vill så har jag verkligen fått kämpa. Motgångarna tycks inte vilja ge sig och luften känns lite tung att andas emellan åt.
När jag sedan stötte på patrull i träningen i veckan så gick luften ur mig helt.
Jag vet att jag har, trots mina motgångar, haft ett häftigt hunderi år. Detta är jag både stolt och glad för, allra helst eftersom kraften har saknats in emellan.
Men även om så blir det jobbigt när det som ska vara bara kul också går trögt.

Hur tar man sig då igenom dessa downperioder?
Det enkla receptet är att ta en paus. Vila tills det känns kul igen. För sanningen är att om det inte känns kul kommer ingen inspiration och motivation. Dessutom så ligger irritation och frustration alldeles för ytligt för att vara sunt, i alla fall för mig.
Men ibland är det så att det inte finns tid för att ta en paus. Om du t.ex har en stundande tävling som är för betydelsefull för att hoppa över. Så är det för mig nu.

Jag har anmält Chelsea till en tävling nästa helg. Den är inte egentligen viktig, jag bara vill väldigt gärna ta den.
Men jag har dubbel rankingtävling med Chip om fyra veckor och den varken vill eller kan jag missa, med mina mål i träningen.

Hur gör då jag, i detta fallet.
Jag ransakar mig och går igenom vad jag egentligen vill med min träning. Vad är viktigast? Hur ska jag göra för att nå mina mål?
Fällan kan vara att bli för resultattänkande och glömma att ha kul. Lätt att hamna där när ljuset i tunneln smalnar av och känns avlägset.
Men har du kul tillsammans med din hund, då kommer resultaten av sig själv.
Sen hjälper det mig väldigt mycket att boka en träning med en riktigt bra träningskompis. Jag har turen att min bästa känner mig tillräckligt väl för att själv höra av sig och boka in träning med mig.
Tusen tack för det 🙂
Ser fram emot veckans träning. Nu kör vi igen 🙂