Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Efter en tredagarshelg så känner jag mig mycket nöjd med resultatet av effektiv träning.
Inför VM hade jag egentligen önskat att jag hade haft fler träningsdagar. Men eftersom jag inte hinner träna de dagar jag jobbar så bestämde jag mig för, att inför VM träna två pass om dagen på mina träningsdagar.
Så med tre lediga dagar har jag fått ihop en hel del träning, bra träning.
Det har inte blivit två pass om dagen men fem pass på tre dagar fick vi ihop.
Fredagen och lördagen bjöd på två pass vardera. Idag blev det bara ett pass men det var ett riktigt bra pass. Några små misstag men man blir ju heller aldrig helt nöjd. Det ska man heller inte bli tycker jag, då slutar man sträva.

Jag har lagt in mer helhetsträning dessa dagarna. Så mycket helhet det har kunnat bli i denna värmen. Jag har ju en del detaljer som jag har ändrat på lite och jag känner att jag vill vara försiktig så att det inte blir avträning på det p.g.a trötthet av värmen.
Arbetsmotivationen är det inget fel på trots att det är varmt men detaljerna blir inte riktigt lika skarpa som annars.

Helgens stora misson har varit vittringen. Detta hemska eviga moment…
Sedan innan SM har vi haft krångel med vittringen. Jag har testat, funderat, frågat och lyssnat på tips och råd angående detta för oss väldigt ostadiga moment.
Jag är naturligtvis tacksam för alla tips och råd MEN jag har efter lite mer funderande och testande kommit fram till att jag vet bäst själv. Inte för att jag på något sätt är duktigare än andra utan snarare för att jag själv har förstört momentet från början och i nuläge känner min hund bäst själv.
Jag kommer att ta åt mig av tips och råd och göra annorlunda med Chelsea.
Dessutom känns tiden knapp och att lära om finns det ju absolut inte tid till innan VM. Så jag har valt att lita på min magkänsla och göra nästan som jag brukar.
Peppar, peppar så har det gått bra igår och idag. Trots jobb i veckan hoppas jag att jag någon kväll hinner och orkar köra några vittringar till. Vill kunna känna mig lugn på VM, om nu det är möjligt.

10441077_10203010516476298_1601567937255122395_n

Jag vill passa på att tacka Madde för bra träningar och många bra funderingar.

När det gäller det här att få råd av andra så är det väldigt lätt att man suger åt sig av mångas goda råd. Allra helst om man känner sig i kris.
Detta symptom känner jag igen från när jag började träna hund. Många tips blev det från många olika håll och ibland var det svårt att ”välja” och man blandade för många metoder och resultatet blev pannkaka.
Kan bli lite irriterad på mig själv att jag trillade i den fällan igen.
Samtidigt är det ju viktigt att inte fastna i sitt eget sätt om det dessutom inte fungerar tillfredställande. Men vad som också är viktigt är att du hittar en röd tråd i din träning och även om du provar nya saker så måste du nog hålla dig till din röda tråd.

På sitt vis är det ibland därför svårt att ”lära” någon annan hur de ska göra.
Man kan ge tips som de kan prova men de måste hitta sin egna röda tråd och följa den. Får man tips så måste man vara flexibel och kunna ta de delar som passar en och göra om det till sitt eget. Du kan aldrig ”härma” någon annans metoder.
Lita på din magkänsla och känn dig själv och din hund.

Med helgen i backspegeln lutar jag mig nöjd tillbaka i soffan med två skönt trötta hundar sovandes vid min sida.
Vi avslutade med ett simpass istället för mer lydnad och det verkar som att det var precis vad dem behövde.
image