Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idag var sista dagen i detaljfasen av träningen inför VM.
Imorgon går vi in i sista fasen vilket är helhet. Jag har inte väldigt många pass kvar innan det är dags för avresa men jag följer planen och det känns bra i träningen.

Helgens träning har varit bra.
Igår var jag på klubben och tränade själv. Fick hjälp med att lägga ut vittringen och två av två blev klanderfria, på 5 meter.
Känns som att låsningen börjar släppa på allvar, skönt.
I övrigt körde vi på med diverse, anpassat efter värmen. Känns som att det inte går att riktigt ta ut hundarna träningsmässigt om man vill hålla på kriterierna.
Jag har valt att korta ner passen och hålla hårt på kriterierna istället för att köra längre pass där jag får in en massa slask pga att orken tar slut.

Chelsea fick sig en genomkörare också.
Vi har bestämt oss för att ta tag i vittringen med henne. Hennes svårighet liknar inte Chips. Han är ofokuserad och tycker inte att momentet har något värde. Hon har för bråttom och kopplar in mer ben än hjärna. Men hon tycker det är kul fast svårt.
Vi körde med diskriminering igår. Använde oss av fälgar. Hon först fick leta upp bara den med pinne i, tre tomma och en med min pinne. Gången efter fick hon testa med pinnar i alla fyra. Hon fattade snabbt vad vi var ute efter. Kul, så får vi köra några gånger nu och se hur det utvecklas.

Idag har jag haft ett pass på morgonen med Lotta B.
Vi fick tillgång till att träna på konstgräs. Tyckte att Chip vägde av underlaget väldigt bra. Det blev en riktigt bra träning tycker jag. Kändes skönt med lite kommendering.
Vi körde vittringen, en i början av passet vilken var bra. När vi sedan skulle köra en i slutet på passet så tog tröttheten fram hans svaghet och fel pinne in. Gör om, gör rätt var rätt medicin och jag är väldigt nöjd med utvecklingen i det totala.

Chelseas pass visade tydligt vad vi behöver träna på.
Vi behöver mycket kommendering, mycket saker framme på plan och kedjor.
Momentmässigt är hon superkul. Känner mig väldigt taggad att ta tag i hennes träning på allvar. Det kan bli riktigt bra, hon är så rolig.

Jag fick till ytterligare ett pass ikväll. Riktigt skönt när det inte är så varmt.
Chip visade två fina vittringar på fullt avstånd. Mer att önska på tempot men jag nöjer mig för tillfället med påkopplad näsa.
Riktigt fina skifte i inkallning och zäta men fjärren… vad har hänt där, det får vi ta tag i på nästa pass. Han sätter sig inte riktigt upp… Flyttar inte framtassarna i skiftet sitt-stå… Ja, då vet vi det. Jobba, jobba, jobba.

Chelsea fick köra lite apportering, inkallning med stå, ställande och läggande under gån och fritt följ.
Man blir helt lycklig av att träna med henne. Som jag älskar den hunden.

Man måste ju säga att man är lyckligt lottad med två så fantastiska hundar, var och en på sitt eget vis. Olikheterna utvecklar mig och jag njuter.
Nu blir det jobb några dagar men träning igen på torsdag och hela helgen. Då ska vi uträtta stordåd 😉