Etiketter

, , , , , , , , , ,

Träningen skrider framår så sakteliga.
Träning i kombination med mycket jobb begränsar oss men vi kämpar på.

Jag funderar mycket på det här med att räcka till i livet.
Det finns så mycket man vill och i olika skede vill man olika mycket och olika saker.
Visst är det så att vi alla har val och vi gör val i livet som vi sen får stå för. Men det svåra är när allt hopar sig, när det finns för mycket på samma gång som man både vill och måste. Att leta efter rätt tillfälle blir ibland en hopplös uppgift och du får då bara ta tag i saken.
Jag är helt beredd på att skriva under på att vi skapar vår egen tillvaro men håll med mig, ibland kan man inte prioritera bort saker lätt som en plätt.

I dessa perioder när allt tycks komma på en gång så är det lätt att vi fokuserar för mycket på sådant som vi tycker går oss emot. När vi sen kommer ur kaoset och tittar i backspegeln så är det kanske just dessa sakerna, som var motiga, som också tog oss framåt, mot målet.
Vägen mot målet är sällan spikrak och ibland inte heller solklar från början.
Det är lite som att städa i en garderob.
När du börjar dra i röran så blir det än mer kaos och du undrar vad du gav dig in på. Men plötsligt och vips så är allting snyggt organiserat.

Så känner jag att livet har varit för mig sedan slutet på förra året.
Ingenting har gått smidigt. Jag har fått kämpa för att få vardagen att gå ihop. Många stora beslut har grusat maskineriet. Allting har till slut blivit som jag velat men det har kostat massor av tid och energi och tyvärr är denna motiga resa inte slut ännu.
Men jag lever i övertygelsen att det blir bra till slut och jag kommer ut starkare än innan.

Jag skulle gärna vilja dra en liknelse med detta och lydnadsträningen.
Att göra om träningen i vissa moment som du vill förbättra.
Det kan kännas som att du förvärrar innan det blir bättre och ju längre du har kört på ett och samma sätt dessto längre tid tar det att ”städa upp”.
Dessutom får man ofta ”rensa ut” om och om igen tills man hittar ett system som passar och du får alla pusselbitar på plats.
Men när det slutligen blir så där som du ville ha det så är känslan obeskrivlig.
För att nå målen måste du stuva om, röra till det ett litet tag och våga göra lite fel på vägen. Av felen lär vi oss göra rätt, värre än så blir det inte 😉

Jag hade en liten kurs idag med ett till hälften nytt gäng. Det blev en hel del uppvaknande för mig själv faktiskt. Jag var så klok och förståndig så jag tänkte att nu är det dags att börja leva som man lär lite. Då ska det nog bli superbra!

Chelseas plan har varit allt för flyktig, utan direkta mål och ganska planlös. Det ska bli ändring på det. Det är dags att sätta hennes träning i ett större fokus. Mål ska sättas upp och ordning och teda ska in på schemat.

Chips träning ligger som en färdigskriven plan i mitt huvud och den tullar vi inte på.
Igår var vi på tävling i Osby. Första gången för mig där. Liten mysig klubb.
Det var en eftermiddagstävling med samling kl 16. Inte vårt ultimata på en väldigt varm dag men jag tänkte att det skulle bli en bra träning med förhoppningsvis bra kvitto. Precis så blev det.
Vi fick många delar som var bra träning för oss och mitt mål var att jobba på vår ”bubbla”. Lyckades fint med det trots att det inte flöt på helt smärtfritt på planen.
Superbra träning för mig. Chip skötte sig som jag kunde förvänta mig efter en vecka utan träning, pga jobb, värmen och eftermiddag på det.
Det slutade med klassvinst och 289,5 p.
Det får man väl kalla en bra träning 😉

Nu håller vi oss lugna några dagar till och laddar inför landslagssamling nästa helg i Mullsjö. Lite jobb och träning hinner vi med innan dess.