Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Delar av dagens hundträning kändes inte hundra procentig.
Men inte heller jag känner mig hundra för tillfället. Har alldeles för mycket i mitt huvud just nu. Tajmingen för det är naturligtvis usel med Malmö Int. nästa helg.
Har gjort vad jag trodde skulle räcka för att rensa mitt huvud men jag måste försöka än mer för det här håller inte.
Känner mig låg, låg, låg… men jag har två dagar inbokade med härliga träningskompisar, hoppas dem får igång gnistan på mig.

Hur som helst fick jag in några fina delar med båda hundarna.
Chelsea har fortfarande svårt med att träna på klubben men det tar sig tycker jag, sakteliga.
Rutan funkar bättre och bättre. Idag körde jag 2×2 skick och alla fyra var superfina.
Fria följet var inte lika bra som det brukar men hennes lägsta nivå har höjts och den är preety good enough.
Fjärren tar sig fint. Idag bjöd hon själv på fina ställande. Vi tränade lite extra på låsta bakben från stå-ligg och stå-sitt. Hon är härligt uppmärksam på vad jag menar och vad jag vill ha fram.
Apporteringen funkar bra men vi jobbar på snabbare gripande. Varvar detta med att flika in metallen. Denna är inte en favorit för henne men hon försöker så det kommer det med.
Eftersom det var kallt och blött i gräset så ville jag testa av läggande under gång. Hon fixade det också.
Avslutade lite med inkallning med ställande. Fortfarande gör vi det på väldigt nära håll men hon har fina förutsättningar för att det ska bli fint i slutändan.

Med Chip gjorde jag två vittringar och nosarbetet i båda var klockrent men som första moment och utan uppvärmning så slaskade han in lite slarv i hur nära man får lukta samt gripandet. Dessutom var han inte helt sugen på att lämna pinnen ifrån sig. Men jag väljer att fokusera på nosarbetet eftersom det har varit problemet tidigare. Det andra kommer vi åt med uppvärmning.
Chip fick också köra rutan idag. Härligt att få göra den utomhus, utan väggar som ”bromsar” upp. Det märks en aning att vi har tränat mycket inomhus i vinter. Han kommer inte automatiskt lika djupt i rutan som han brukar men det finns marginal så jag är inte orolig, bara ett kvitto på vad vi får hålla ögonen på.
Även här var fria följet sämre än vaningt. Inte samma tramp som han brukar och aningens slarvig.
Däremot var dirigerings apporteringen fin, på båda hållen.
Tragglade lite zätaskifte som vi inte fick optimala idag. Släppte det för att undvika konflikt. Tar med mig det till nästa träning.
Avslutade med en platsliggning. Tyckte faktiskt att han skötte det bra. Inte helt hundra men mycket bättre än förra gången. Nöjd!

När jag summerar och listar upp vad vi gjorde idag så ser jag att det var inte så mycket som inte gick så bra. Förmodligen mest känslan hos mig och det smittade klart av sig en aning i hundarnas motivation, men trots det utförde dem sitt jobb. Härliga hundar!!