Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Idag har det varit kurs i fritt följ hela dagen.
Detta komplexa outgrundliga men så roliga moment. Jag själv verkligen älskar att träna detta. Känslan när man blir ett team och får ett flow där man bara flyter fram, obetalbart.

Idag har jag haft sex ekipage på kurs i hallen. Riktigt bra inomhusväder.
Det var sex ekipage med ganska varierade svårigheter, vilket gjorde det hela så mycket mer givande både för mig och deltagarna.
Vi hade allt från en som skulle börja med fotgåendet till en som skulle debutera i elitlydnad.
Bra spridning även på raserna, 2 kelpie, 1 aussie, 1 cavalier, 1 labbe och 1 collie.
Alla med väldigt fina kvalitéer som jag hoppas att jag har kunnat ge ytterligare lite inspiration att fortsätta utveckla fria följet. Det är alltid kul att kunna tipsa om små saker som kan göra stor skillnad i slutändan.

Igår var det också kurs hela dagen.
Det var 2 av mina kureser som har varit igån ett tag, momentkurs och valpkurs.
Det är verkligen utvecklande för mig som hundtränare att hålla kurs. Det tvingar mig att faktiskt tänka igenom vad jag gör och varför. Utmanar mig att sätta ord på vad det är jag verkligen gör. I grunden är jag en person som har lätt för att känna vad som behöver göras när jag har hunden i mina händer. Jag tror att det är väldigt nyttigt för mig att plocka ner allting så att jag kan förmedla i ord vad jag vill att mina kursare ska testa.

Ja, efter två givande kursdagar känner jag mig ganska mosig i huvudet så nu blir det bara soffhäng resten av dagen.
I morgon ska mina egna guldklimpar få en välförtjänt genomträning.