Etiketter

, , , , ,

Känslan inför dagens tävling var nästan att jag inte tänkte åka.
Sedan SM så har jag haft lite svårt på de tävlingar vi varit ute på. Dels för att jag har fått upp arbetsmotivationen och intensiteten på Chip och det har jag inte riktigt kunnat paketera. Detta i bagaget gjorde att nerverna spökade lite idag.
Efter dagens insats inser jag att jag HAR fått mer koll på hur han ska föras för att behålla detta men ändå kunna hantera det i en tävlingssituation. Dessutom har jag inför dagens tävling testat ett nygammalt sätt att förbereda honom inför tävlingsdagen. Kändes nog bra tror jag, får testa en gång till och utvärdera.
Tack vare min nervositet idag fick jag även möjlighet att testa honom i ”skarpt läge”. Det var länge sedan mina nerver påverkade mig så mycket som idag. Blev väldigt påtagligt för mig när jag skulle lämna tillbaka vittringspinnen til TL och mina händer skakade så att jag var på väg att börja skratta.

Det hände en annorlund incident idag.
Det var dags för fjärren. Jag placerade hunden och utgick. När jag vänder mig om så hinner jag knappt ställa mig till rätta förrän Chip utav sig själv ställer sig upp. Första skiftet skulle vara stå men TL hade inte hunnit vända skylten. Min tanke var att ”hur ska han klara stå ända tills hon vänt skylten andra gången?”. Han har haft en svaghet i skiftet stå-sitt, att han har tänkt själv, men idag stod han så fint.
Domaren påstod att det aldrig hade hänt henne innan och inte mig heller.
Jag kunde i alla fall konstatera att stadgeträningen i stået har gjort nytta. Att detta skulle hända igen ser jag inte som en rimlighet men ganska kul i efterhand.
I övrigt en fin fjärr. Ett moment som vi haft kampanj på ett tag så skönt att se att det ger utdelning på tävling.

Dagens poäng summerades till 296,5 och en klassvinst.
Bra start på tävlingssäsongen. Många bra kvitto att ta till sig.
En veckas uppladdning till nästa tävling.