Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Idag har vi varit i Halmstad Hundarena och tränat.
Det var öppen träning vilket är ett ypperligt tillfälle att störningsträna.
Egentligen var det galet att köra iväg idag med tanke på att det var en klass 1 varning pga snö och blåst, men är man hundidiot så är man (förmodligen med betoning på idiot 😉
Fick samtidigt tillfälle till lite spionage 😉

Med på träningen idag var Philippa och Lotta B.
När jag och Philippa anlädde, något försenade pga av någon tråkig klass 1 varning, så hade Lotta redan börjat träna lite. Hon tog en paus och jag tog ut Chip.
Hans träning idag var med fokus på störning.
Han är fantastiskt stabil min kille men något som vi tränat för lite på är störande koner på plan. Idag satte vi ut koner som jag gissade kunde störa ut honom i rutskicket och mycket riktigt, det blev så.
Alltså ett ypperligt tillfälle att träna på just detta. Klok som han är så löste han situationen ganska lätt och snabbt, i alla fall denna gången, vi får väl se hur det går i morgon.
Han fick ett par rundor i zätat. Det jag behöver förbättra där är transporten på sista sträckan och sättandet. Paralelliteten har blivit bra och likaså ställandet.
Vittringen ville sig inte riktigt idag. Kan ju vara svårt med nya underlag med nya dofter men det visar ju på att det är i träningsbehov.
Mycket bra träning idag, inte för att allt gick på räls utan snarare tvärt om, nu vet jag ännu mer vad jag behöver lägga fokus på.
Vi fick tillfälle att göra gruppmoment med lite okända hundar. Detta tränar vi på tok för lite men idag skötte han sig ypperligt.

1536559_10201804766053291_946749859_n

Lilla Chelsea fick jobbigt idag. Det var för mycket för henne att klara.
Jag utsatte henne för en tävlingslik situation som visade sig vara för svår för henne. Men bra kvitto är det och nästa gång låter jag henne testa av ett annat upplägg.
Så träningen med henne idag blev inte så mycket momentträning som jag hade hoppats på utan det blev mer miljö/störningsträning.
Dock avslutade vi med en super fin ligg i grupp. Här överträffade hon min förväntningar.
Dagens träning tog väldigt på hennes krafter, hon har sovit non stop sedan vi kom hem 🙂