Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Haft en riktigt bra träning ute på klubben nu på morgonen.
Den riktiga julkänslan lyser med sin frånvaro när man kan träna på gröna gräsmattor i 8 gr och småregn. Men hundarna bryr sig inte om julstämning, dem är nöjda om dem får göra det dem gillar bäst lydnadsträning.

Jag har haft en liten motivationssvacka som det känns som att jag är på väg ut ur nu.
Lite har jag fått tvinga mig att fokusera och hitta spåret igen. Att sikta på sina mål och hålla sin plan är inte alltid lätt men samtidigt den enda som får en att komma igen och gå på.
Det stora problemet för mig har varit att sedan en tid tillbaka har det varit på tok för mycket att göra. Kraften tar slut och träningen blir lidande men nu är vi som sagt på igen.

Med nytt fokus så fick Chelsea känna på en lite petig matte idag.
Hon är väldigt rolig med just det, ju mer jag ”kräver” av henne dessto mer taggad blir hon. En ganska önskvärd reaktion om ni frågar mig. Dessutom överraskar hon mig hur väl hon försöker och kan när jag väl blir noga med mina kriterier. Så det är helt enkelt skärpning på mig som gäller.
Kampanjen på henne är för tillfället raka ingångar vid sidan samt raka sitt i höger om halt. Sen har vi centreringen i rutan, snygga ställande under gång och gripande av apporten.
Naturligtvis är vi och petar på allt annat också men man kan ju inte ha kampanj på allt på en gång.

Chip, som för övrigt fyller 5 år idag, har också fått en kampanj som vi ska fokusera på ett tag nu. Denna består av kontakt och fukus i fria följet. Denna kampanj har vi haft i omgångar och inte riktigt nått hela vägen fram. Nu gör vi en ny satsning.
Sen har vi fjärren och där är det skiftet sitt-stå-ligg som vi jobbar på samt uppsitten från ligg. Det tar sig men som i de flesta fjärrfall är avståndet ett problem om man vill behålla presitionen. Men vi gillar projekt så detta tar vi med ett leende.
Slutligen så fortsätter vi med en långdragen kampanj, snabba skifte i zätat. Ett tag kändes det som att vi var på god väg här men antagligen slappnade vi av då så nu får vi sparka igång oss igen i detta moment.

I allt kampanjarbete så påminner vi oss om allt som faktiskt är bra i vår träning.
Som jag brukar säga så måste man se sin egen resa och WOW vilken resa vi har gjort,
framförallt Chip och jag. Denna fantastiska träningskamrat som alltid ställer upp och levererar. Man kan inte önska sig en bättre partner in crime.
Till Chip säger vi idag GRATTIS PÅ 5 ÅRS DAGEN!!!

1503432_10201642186988916_1560910519_n