Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Galet dålig uppdatering här inne. Jag ber om ursäkt och ska försöka bättra mig.

Det har varit mycket att stå i och träningen har inte blivit så flitig som jag hade önskat.
Gick en kurs i helgen för Eva Bertilsson och hade trott och hoppats på riktigt mycket träning men det blev mest föreläsning och allmänt snack.
Kursen handlade om lärandets ABC, beteende och inlärning.
Helsingborgs brukshundklubb bjöd på kursen vilket naturligtvis är en mycket uppskattad gest men inte ett kursupplägg i min smak. Jag hade önskat mycket mer praktisk träning.
Men man plockar alltid med sig något som man kan, om inget annat, omvandla till sitt eget.

Söndagen bjöd på utomhusträning i snön med Lotta P.
Fullstänindigt galna hundar som tvångsåt snö och var allmänt ystra.
Chelsea klarar kommenderingen bättre och bättre för varje gång.
För att få henne klar till 2:an behöver vi träna mer stadga, befästa rutan och säkra upp fjärren. Men det tar sig och jag har en tävling i sikte 😉
Chip visade återigen att ett frittfölj plus diverse är vad han behöver för att värma upp. Känns som ett ganska säkert upplägg ifall jag skulle tävla.
Han fick köra en kedja. Ff, inkallning, zäta, ff.
Kedjor är inget problem för honom. Han är stabil och momentsäker. Just nu handlar det om att förbättra detaljer och få in dem i helheten samtidigt som vi vill behålla hans nya höga motivation.

Idag har vi haft inomhusträning.
Först hade jag en privattimme. En rolig och givande sådan. Många upplösta knutar.
Sen blev det lite fix i hallen. Lite krokar kom på plats, speglarnas fastsättning förbereddes och sen dammsög jag hela hallen. Phuu…
När stormen Sven härjade så blåste portarna i hallen upp och draperierna flög ner. Löv över hela hallen etc etc. Men även draperierna är fixade nu, så det tar sig.
Så det är ett passande namn, Flitiga Tassar, för den håller en onekligen sysselsatt.

Men till träningen då.
Chip fick två pass idag, ett fm-pass och ett em-pass.
Pass 1 blev fritt följ med fokus på fokus. Vittring, som han tycker är svårt på mattan som är full av lukter. Läggande och sättande under gång, mot kon. Slutligen hopp-apport med fokus på ingångar. Superfina ingångar varje gång idag 🙂
Pass 2 bjöd på dirigerings apportering, med fokus på konskick. Ensam platsliggning, med fokus på stabilt hakan i backen.

Chelsea fick bara ett pass på förmiddagen.
Fritt följ med fokus på position och stadga. Rutskick, som gick som tåget idag glädjande nog. Inkallning med ställande och därav fokus på stadga i ställandet. Fjärren börjar utvecklas med nya skifte.
Älskade lilla Chelsea, sån glädje i allt hon gör 🙂