Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

…det betyder träning med Lotta P.
I halv storm förvisso men ändå härligt. En fråga man ställer sig är varför man är ute, när det blåser på det viset, när man kan vara inne.
Men jaja, så vill Lotta ha det och så får det då bli 😉
Skämt och sido, det var ganska tydligt på hundarna att dom gillade att vara ute. Härligt med vind i ansiktet och bara springa fort, fort som om man skulle springa ifrån vinden. Chelsea kutade rundor och såg allmänt överlycklig ut, väldigt roande att titta på. Man blir glad i hela kroppen.

Men den lilla signal/störningskänsliga Chelsea, som normalt har hög förväntan på allt på klubben, tyckte att det fanns en hel massa saker som fångade hennes uppmärksamhet idag. Löv som flyger runt, pinnar som hade blåst ner, vinden och så Lotta på det. Klart det blir svårt, skitsvårt faktiskt.
Alltså fick vi träna på det, att koncentrera sig ändå och jobba igenom.
Måste säga att hon är duktig. Hon accepterar störning på ett helt annat sätt idag. Hon reflekterar snarare än blir utstörd, vilket är ett stort steg framåt för oss.
Det blev lite kommendering i fritt följ, apportering och inkallning.
Alla tre momenten stötte på samma problem i störningen men vi genomförde och med bravur faktiskt.
Testade även av rutan idag. Den har ju krånglat lite när jag tränat de sista tre passen. Men idag funkade den utmärkt. Kanske ligger svårigheten i att vi har tränat inomhus och att mattan där inte har samma färg hela vägen.
Ja bara spekulationer men man funderar ju.
Lite fjärr som avslutning blev det också. Den känns mer och mer trygg fast idag hamnade hon på ena skinkan i läggandena. Trots detta klarar hon att vara fast med bakbenen. Hmm… skyller på vinden idag 😉

Chip var super laddad idag, kanske lite för att det inte blev någon träning för honom igår, och så vinden såklart 😉
Han fick en kedja med inkallning + en inkallning med bara läggande, dirigerings apportering, zäta, vittring och fjärr.
Första inkallningen var ok, andra var super och till och med läggandet. Han bromsade så han gled i gräset, överraskande bra.
Sådär bra ut till konen på dir. apporteringen. Vände upp rätt mot apporten. Fick ett taskigt grepp men höll fint hela vägen in. Ganska nöjd.
Zätat var kalas. Skiftena börjar bli snabbare och han är paralell och fin.
Vittringen var där inget att klaga på. Bra nosarbete vilket är det viktigaste för oss. Tempot är mer att önska på men det tar vi sen.
Fjärren som gick sådär lyriskt bra sist gick mindre bra idag. Man ser tydligt att han tänker och försöker men det blir för svårt för honom när han vill för mycket. Känns ändå som att vi är på rätt väg så vi håller fast vid den tanken där.

Någon snusar gott i soffan nu.
1476057_10201490339032812_2040492355_n