Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Tränade med Lotta P på klubben igår.
Det är så givande och kul att träna med henne, jag skulle kunna göra det varje dag.

Chelsea fick testköra lydn.kl.2 med kommendering. Oj, vad det var svårt för henne. Här blev det väldig tydligt att vi tränat mycket själv. Störningskänslig som hon är och dessutom på klubben så blev det aningens för mycket med kommendering på det.
Vad som jag kunde se hade gått framåt var hur hon agerar när hon blir störd.
Tidigare har hon tappat vad vi höll på med när något annat fångade hennes uppmärksamhet, men nu jobbar hon kvar i momentet fast med lite egna initiativ.
Kvittona på detta var att vi behöver mycket kommendering och träna stadga.
Momenten fungerar i sig ganska bra så vi är på G.

Chip fick en kedja på dirigerings apportering, fritt följ, zäta och dir.apportering igen.
Första dir.app var för att jag ville se hur han fixade det när han var superhet. Det blev som jag misstänkte, dåligt gripande.
Första halvan av fria följet var också lite hawaii. För het och låg på för mycket, tappade position och tappade fokus.
Det gav mig ett bra kvitto på hur mycket vi behöver värma upp innan en tävling.
Zätat var lite vin, lite vatten. Har börjat pilla på skiftena och just nu fokuserar vi på läggandet. Han får till fin, fina läggande när vi tränar ur momentet utan koner. Så fort vi ställer upp med koner faller han in i gamla mönster. Klurigt!
Sista dir.app var klockren. Jag har valt att arbeta med att han ska vända upp rätt mot apporterna för att minska felmarginalen på vänster apporten. Det ser ut som att det går fint in.
Så kontentan av hans träning igår var att värma upp mer så att han drar av sig det yttersta och får lättare att hålla fokus och detaljer.
Pillade lite med fjärren på slutet. Måste hitta ett sätt att förklara för honom hur jag vill ha det där. Det stora problemet är att han trycker sig tillbaka i skiftet där han först sitter och sen står och i läggandet så trycker han sig bakåt. Om vi kör ligg-stå-ligg händer det inte.
Vi hittade inge direkt lösning på det igår…

Så dagens träning skulle utgå ifrån gårdagens kvitto.
Chelsea fick en runda med stadga i apporteringen. Att öka värdet på att stanna kvar och vänta på kommando. Hon är så smart lilla loppan, riktigt såg hur hon tämkte och ansträngde sig. Bra fart, bra gripande och bra fart in.
Konskicken gick fint idag men när jag körde rutan direkt efter visade det sig att hon siktade på konerna. Kanske ska lugna sig med konskick ett tag…
Fria följet var lite svajigt idag, i alla fall till en början. Svårt att avväga med rätt uppvärmning på henne eftersom hon inte har så bra uthållighet ännu.
Frärren tar sig och nu har vi kunnat lägga in ett stå kommando både från sitt och ligg på ca 1,5 m. Vi har så smått börjat med ligg från stå men då är vi väldigt nära.
Låsningen att hon inte vill sätta sig upp på avstånd börjar verkligen lossna.

Chip fick köra lite fritt följ idag, ganska länge för att han skulle dra av sig.
Rastade också av honom med raka apporteringar. Ursnygga gripande idag 🙂
Testade av läggandet i zätat, med kon idag, mot speglarna så att jag kunde se. Alla läggandena blev faktiskt väldigt bra.
Sen blev det ytterligare lite pill med fjärren. Tror att jag kanske hittade en nyckel idag. Tänk om det kan vara så att en liten ändrad handrörelse kan göra så stor skillnad. Ja, vi får väl se. Det finns hopp!

Har även hunnit med en privat lektion idag, i hallen.
En av mina kursare från Sky is the Limit. Kändes som vi fick ett par breakthrough där. Älskar den känslan när man kan hjälpa.