Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Många skulle nog kalla en för hundnörd och jag är beredd att hålla med.
Men det är ju ganska fantastiskt att få vara så ”hooked” på något som får en att må så bra som mitt hunderi gör.
Det enda jag önskar är att jag hade mer tid att syssla med mina hundar.
Fast idag har det varit mycket hunderi, precis så som jag vill ha det 🙂

Började på morgonen med att ta till hallen. Hade lite möte med hyresvärden om diverse. Ganska snabbt avklarat så sen hann jag med lite fix och trix som behövdes.

Sen blev det lite träning med Chelsea. Hon är helt underbar att träna med för tillfället.
Vi körde lite ruta, konskick, hopp, inkallning och fritt följ.
Världens fart till rutan. Superfina ställande vid konen. Hoppet är fullständigt problemfritt. Inkallningen går som ett spjut och hon väntar fint på mina kommando. Och fria följet… jag älskar att gå fritt följ med henne. Underbara gamla valp!

Har också haft lite privatlektioner idag.
Väldigt roligt med olika hundar och förare som ändå har samma mål och ambitioner. Härligt att kunna råda och få hjälpa, peppa till mera träning.
Och såå skönt det är att kunna vara inne med träningarna.
Avslutade privatarna med lite ligg i grupp. För egen del måste jag bruka mer allvar med det.

Blev lite mer fix i hallen efter privatarna. Börjar kännas som att det tar sig. Blir ju en del som ska tas om hand och i ärlighetens namn har man varit lite ”mätt” på det på sistonde. Men lite vila från alla måsten så kommer kraften tillbaka. Känner mig väldigt nöjd med dagens fix i alla fall.

Ikväll har jag varit på klubben för träning med Lotta P. Oj oj oj vad jag har saknat det och jag är obehagligt medveten om att jag har behövt det.
Vi kunde klura ihop och att få stöta och blöta är mer än viktigt i hundträningen. Inte minst viktigt för motivationen känner jag.
Vi körde lite klureri på skiftena i zätat. Lite inkallning med fokus på fart och muskler. En kommendering i fria följet, kändes som evigheter sedan.
Och sen var det den där fjärren. Vi bestämde att jag ska jobba om den, börja om från början med nya tag. Jobba, jobba, jobba…

Väldigt nöjd med båda mina hundar idag. Skön känsla som jag inte haft på sistonde. Det har varit antingen den ena eller den andra men idag var det båda, den känslan vill jag behålla länge.