Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Hela lördagen var det kursdags igen med The Sky is the Limit-gängen.
Vilka gäng jag har fått äran att hjälpa och lära känna. Så himla kul att se deras framsteg från gång till gång. Det märks tydligt att dem är taggade och att dem tränar på fint mellan gångerna.
Galet roligt att få vara del i detta 🙂

Lite träning hann vi med både igår och idag.
Igår var vi begränsade i tid på grund av kursen och idag var vi så effektiva vi kunde eftersom regnet valde att vräka ner.
Så härligt att det bara är ett fåtal veckor kvar tills Flitiga Tassars inomhushall öppnar.

Fokus när det gäller Chip har varit gripandet av apporten som jag tycker har hämtat upp sig fint. Idag var det bara första gripandet som var lite slarvigt. Han var supertaggad och det kan ju vara en förklaring men det var ju också det jag ville kolla av i den sinnesstämningen.
När han var som hetast testade vi av fjärren. Det gick väl lite som förväntat men jag fick också tillfälle att markera för honom att även när man är het som en agaspis gäller samma regler. Han köpte min tanke 😉
Gjorde en vittring som kunde varit bättre men ändå var tillfredställande bra.
Lite träning också på snabba läggande och sättande under gång. Som sagt kanske, kanske har han fattat hur matte vill ha det nu för tiden.

Chelsea har tagit stormsteg framåt med sin fokus på mig. Igår fick hon vara med ute när jag hade kurs, ett litet tillfälle, och hon fixade det galant.
Hon fick vara visningshund när jag skulle visa hur jag vill att dom ska tänka aktivitetsnivå, engagemang, motivation och fokus. Inget vi fått gratis som ni vet.
Hennes helg har annars innehållit fritt följ som jag tyckte svajade lite på fredagens träning men nu har hon koll på läget igen. Idag testade vi språngmarsch med svängar och halt för första gången. Inga som helst problen för henne. Härliga hund!
Hoppet börjar sitta fint nu, bara finslip kvar.
Eftersom hon tidigare varit känslig med regn så var det idag ett ypperligt tillfälle att testa av en fjärr. Hon klarade det mycket bättre än vad jag hade trott. Faktiskt nästan lika bra som på torr mark. Börjar komma ut på 5 m nu utan större problem.
Lite inkallning och ett par med ställande för att testa. Tror att detta kommer att bli super så småningom fast att jag idag gick händelserna lite i förskott för att testa av.

Nu ligger två blöta, nöjda och aningens utslagna hundar i soffan och tar igen sig.
Resten av dagen ska fyllas med sedvänliga sysslor så som städ, tvätt och annat husligt. Ha det gott där ute i hösten!