Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Dagens träning var till en början inte så inspirerande eller rättare sagt jag var inte så inspirerad. Egentligen kände jag mest för att vara hemma och skrota, kändes som en söndag…
Men tokiga hundar gjorde sig hörda här hemma och fick mig att inse att träning nog var på sin plats. Som vanligt kommer lusten när man plockar ut hundarna från bilen och tar ut dem på plan.

Började med Chelsea idag.
Medans energin var som högst passade jag på att skicka till rutan. Hade laddat den först med godis på en pinne, utan att hon hade sett det och hon sprang som ett spjut ändå. Måste nog säga att det var det bästa rutskicket hittills.
Vi gjorde apporteringen, som jag snart kan kalla ”klar”. Det sista som är kvar att träna på där är stadgan i att sitta kvar.
Fjärren fick ett genombrott idag. För första gången fick jag henne att sätta sig upp när jag var ute på 4 meters avstånd. Yeaa!
Superfint fritt följ och läggande under gång. Testade lite på förberedandet av inkallning med ställande. Hon är så rolig lilla loppan, försöker och är så ivrig.
Det enda som inte funkade idag var hoppet. Hon hoppade ut men satte sig inte utan vände bara och hoppade tillbaka. Sen hoppade hon inte för att hon slog i en tass i ett av hoppen. Ja, man kan ju säga att hon tar rättning snabbt i alla fall.
Vi får ta det nästa gång.

Chip fick koncentrera sig på gripande av apporten och fritt följ idag.
Märker att gripandet behöver lite mer träning ändå men det tar sig llite för varje gång.
Fria följet är i harmoni med honom för tillfället. Det känns så stabilt och det bara flyter på. Härligt!
Vi gjorde en vittring för att checka av statusen där. Lysande!
Hoppet blev med träapport idag, av lathet för metallen låg i bilen. Vi tränar på ingångarna där och jag har ändrat min placering vilket har gjort nytta.
Avslutade med inkallning idag. En riktig och en rak med full fart.

Blev allt som allt en bra träning idag. Ibland är det tur att man tar sig i kragen.