Etiketter

, , , , , , , , , ,

På många sätt överraskar Chip mig ständigt och då endast positivt.
Sedan SM har jag jobbat på och modelerat mycket med hur jag ska träna och hur jag ska lägga upp träningen innan tävling för att han ska vara lite mer taggad och på på tävlingsplanen.
Jag har valt att vila honom en liten vecka innan tävling. Jag har detaljtränat mycket och belönat upp honom i hans svagheter. Märker att det har gett honom bättre självförtroende och jag tror att stor del av förändringen ligger där.
Jag har fått en supertaggad hund som visar att han verkligen vill mycket och mer på planen.
Idag satt allt på träningen, fria följet, zätat, inkallningen, hoppet,fjärren och vittringen. Ska bli så kul att se hur det funkar i hett läge i helgen.

Lilla Chelsea däremot ger mig gråa hår för tillfället.
Det finns ingen möjlighet att träna henne på brukshundklubben. Totalt stopp i hjärnan på henne vad det gäller träning. Det enda som gäller för henne är allt annat än jag. Hon totalt väljer bort mig. Suck…
Körde från klubben för att skjutsa Elias till handbollen. Frustrerad över att träningen inte funkade på klubben så tog jag ut henne på en gräsplätt vid handbollshallen och jädrar i min lilla låda vad hon jobbade på.
Ja, det är en nöt att knäcka, väldigt frustrerande är det.
men idag bestämde jag mig för att hon kommer inte att få träna på klubben på ett tag. Jag kommer att backa in bilen så att hon ser när jag tränar Chip och om hon ska tränas så blir det på andra ställe än på klubben.
Dessutom blir det nog bra med lite mindre träning för henne på ett tag.

Nu återstår bara lite vila ikväll. Klorna är klippta och korven är choppad.
Imorgon drar vi och på söndag gäller det!