Etiketter

, , , , , , ,

Idag var andra gången jag tävlade på Sofiero. förra gången gick det inte så bra och det gjorde det kanske inte i dagen heller men i alla fall bättre än sist.

Han blev väldigt berörd av något på dirigerings apporteringen. Ville inte inta utgångsposition och när han kom tillbaka med apporten så sprang han förbi mig, släppte apporten och ville inte komma till min sida.
Först trodde jag att det var något i gräset som han inte gillade på vår startpunkt men sen sa Elias att en hund hade skällt precis bakom oss när vi skulle ställa upp. Jag vet inte vad det var som störde honom men han var inte sig lik alls. Efter tävlingen gick jag bort och satte honom igen på samma ställe och då var det inga problem.
Lite av känslan i honom satt kvar på hoppet och vittringen men släppte på fjärren. Dom bitarna som han annars gjorde idag var jag väldigt nöjd med.
Med tanke på en väldigt stökig tävlingsplats, regn, informationshögtalare som pratade ut över hela området mitt i vår ruta och Carina Barthel som domare 😉 så kan jag inte alls klaga på hans prestation. Men han var märklig både Philippa och domaren sa efteråt att han inte kändes igen och undrade om han inte mådde bra.

Sittande i grupp 10
Platsliggande 7
Fritt följ 9
Zätat 8
Inkallning 7
Rutan 9
App. dir. 0
Hoppet 8,5
Vittring 7
Fjärr 9

I efterhand skulle jag kanske tagit en minut och låtit honom kolla av vad det var som störde honom när jag märkte att det något var fel. Jag flyttade fram en bit och ställde mig lite på sidan och då satte han sig ju. Men om det var som Elias sa så skull jag kanske låtit honom kolla av så att han hade släppt obehaget när han sen skulle springa rakt emot det. Ja, det är lätt att vara efterklok och jag är så fokuserad när jag är inne på plan att jag aldrig uppfattade skallet. Nästa gång om något liknande uppstår så tar jag en minut för min hund.

Nu har vi vilat oss och jag känner igen min hund igen. Ska känna efter på träningen i morgon hur han känns och hoppas att han är ok och att i dag bara var en sån dag med ett sånt tillfälle.