Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

423334_10151168113887691_709319148_nAtt säga att mina helger/lediga dagar blir fulla med hundliv känns lite som att upprepa sig. Faktum är att mer och mer börjar hela min vardag att andas hund. Det har sedan länge gått från en hobby till att bli en livsstil. Hela min tillvaro handlar om hund och jag ÄLSKAR det.

I helgen vankas det tävling på Sofieros årliga stora hundutställning och idag genomförde vi ett genrep med allt vad det innebär.
Chip skötte sig utmärkt och känslan som jag hade tidigare i veckan, att jag inte tränat tillräckligt, var som bortblåst.
Det enda som jag hade invändningar emot i dagens träning skulle i så fall vara ett par sneda sitt i höger om halt och några få blicksläpp i fria följetia . Sen satte han sig snett i zätat men fick göra om och göra rätt.
Hade jag haft andra ögon på mig så hade det säkert funnits mer att påpeka men idag hade jag inte det så jag fick nöja mig med min egna kritiska inställning.
Summerar, med go känsla hos mig och bra motivation hos Chip måste det ligga i toppskitet på bra träningar om man är ute efter brasjälvförtroendeträning 😉

Lilla loppan fick också en runda idag.
Fritt följ, rutan, hoppet, fjärren och apporteringen var hennes uppgifter för dagen.
Det tar sig för varje träning och man märker hur hennes förståelse för momenten ökar bit för bit.
I fria följet jobbar hon på fint, som vanligt, men man märker att hon mer och mer jobbar på målmedvetet mot sin belöning.
Rutan lossnar mer och mer. Idag hade hon bättre fart mot rutan vilket ju i sin tur ger rakare skick.
Uthoppet bjöd hon på själv idag och därför valde jag att träna bara det. Jag lät henne bjuda och jag belönade och avslutade där.
I fjärren kommer jag så smått längre ut, fortfarande väldigt nära dock men jag vill behålla trycket och befästa hennes fasta bakben. Hon har en liten tendens att skutta fram i uppsitten ibland men även här ökar hennes förståelse för vad matte förväntar sig. Söta gamla valp 🙂
Avslutade då med apporteringen. Mycket bättre fart ut till apporten idag och ingen skillnad på invägen vad jag kunde se. Fortfarande lite svårt att göra ingångar med apporten i munnen men den lilla detaljen gör vi ingen stor affär av.

Så när jag inte tävlar i helgen kommer jag att praktisera parkeringsvakt vid Sofiero. Får man önska lika vackert väder som idag? Ja, önska kan man ju.