Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Idag var inte träningen helt optimal.
Morgonen började med samma vanliga diskussion med sonen om bla bla bla…
Ja, det var ju som sagt inget nytt men idag kändes det som en diskussion för mycket. Med det humöret i bagaget blev det inte bättre av att Chip var helt blockerad av dofter i hjärnan när vi skulle träna.
Men som jag sagt tidigare så tycker jag att alla träningar är bra träningar. Så vad lärde jag mig idag?
En sak som jag i och för sig inte lärde mig idag men blev påmind om var att inte träna om inte humöret är på plats. Trots detta lilla missöde gick träningen faktiskt ganska bra till slut.

Jag började med mitt lilla vitaminpiller, Chelsea.
Idag var det dags för andra passet i hennes nya momentinlärning.
Vi började med rutan. Idag bjöd hon själv på första skicket till mattes stora glädje. Imponerande hur fort dem fattar galoppen.
Hoppet testade vi idag utan pinnen på andra sidan. Det gick ganska bra med att kasta belöningen över huvudet men jag tror att vår metod med pinnen är den vi ska fortsätta med.
Apporteringen är inte någon favorit. Hon springer ut och tar den, utan någon större entusiasm, och när hon ska komma in med den så har hon svårt att komma runt i ingången för att hon är för tajt och slår i mitt ben med apporten. Ja, då får vi helt enkelt klura på den.
Man märker tydligt på henne att hon tycker det är jobbigt med nya övningar. Hon blir snabbt trött och när hon blir trött så brister koncentrationen så det gäller att nöja sig med korta pass.

Chips tur.
Mitt humör hade bättrat sig efter min vitaminkick så nu var jag på G.
Chips hjärna var fortfarande uppblandad med dofter och/eller något annat som inte hade med träning att göra.
Vi körde lite raka inkallningar, rutskick, hopp-apport, fritt följ, vittring och fjärr.
De raka inkallningarna gick, som förra gången, bäst i början av passet. Smart av honom att räkan ut den strategin, dåligt av mig att inte göra det. Men nu när jag har vaknat till liv och kommit på honom så tar vi tag i detta.
Fjärren som vi har jobbat hårt på funkade inte tillfredställande idag. Dags att backa bandet igen. Fortsätta med att befästa rätt rörelsemönster och ”programera” honom i rätt tänk.
Tre vittringar fick vi göra innan jag var helt nöjd. Ett mycket svårt moment att gå in och styra i, tycker jag. Jag vill att han ska jobba själv och i hans arbete väljer jag tillfälle att belöna när han gör rätt. Åtminstonde tog han rätt pinne varje gång.
En träning kvar innan vi ska sätta det på söndag. Kommer gå lysande 🙂