Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Först ville jag men det blev inte, sedan skulle jag men somnade inte. När jag sedan tänkte att jag skulle igen så var klockan mer än jag tänkt mig. Men när jag sedan ändå gjorde så kan jag bara säga ”Holy makaroni, vad bra det blev”.

Chelsea fick börja.
Hon fick testa lite ”nya” moment så som rutan, 2:ans hopp och apportering.
Genomgående vad vi behöver tänka påi dessa tre momenten är fart. För att få till det testade vi lite olika varianter idag. Till att börja med plockade vi fram en ny leksak som kan komma att bli en favvo för Chelsea. Den funkade bra i rutträningen och i apporteringen. I hoppet använde jag mig av ”pinnen”, som man kan lägga godis på, för att få henne att hoppa ut, funkade riktigt bra.
Vi kom en bit på väg idag kändes det som så lets keep on the good work 🙂

Chip fick köra raka inkallningar som uppvärmning först och jisses vilken fart han har fått där nu. Men sen ville jag testa av det i slutet på träningen och då kom hans förväntan på ett ställande in och påverkade farten. ”Där kom jag på dig Mr Chippendale, du är inte dum du men jag var smartare denna gången”. Så nu blir det att träna på farten i inkallningarna även mitt i och i slutet på träningen. Bra kvitto där.
Även han fick göra rutan idag och där briljerar han i vanlig ordning.
Vittringen idag blev ömsom vin, ömsom vatten. I första försöket var nosarbetet klanderfritt men han höll för dåligt och tappade pinnen. I andra försöket var nosarbetet sämre men han höll fint. I tredje och sista vittringen jobbade han fint rakt igenom. det positiva var att han kom in med rätt pinne varje gång.
Mitt nya mission i hans träning blir att ta tag i fria följet igen. Jag har varit på denna tanken tidigare men inte orkat genomföra, kanske delvis för att jag tyckt att annat har haft större prioritet. Nu är det i alla fall dags igen att ta tag i hans kontakt. Svarade jätte fint på dem övningarna idag.
Vilken arbetsvilja min prins har fått upp, så engagerad i alla moment. Vad det än är jag har gjort så funkar det så lets keep on the good work 😉

Jag är så glad och tacksam för spegeln som vi fått upp på klubben. Jag har sagt det förut men det tåls att upprepas.
Till er som läser detta och inte har en spegel kan jag bara säga att det är ovärderligt i detaljträningen. Man kan gott säga att det är din bästa träningskompis.
Du kan direkt se när du ska belöna, du kan se hur din hund reagerar och precis var det inte blir som du tänkt dig och därmed också se var du ska ha din belöningsplacering. Allt blir väldigt tydligt och exakt och med den hjälpen kan du komma framåt i träningen så mycket lättare och snabbare.
Så har du ingen spegel, skaffa en i morgon 😉

Nu lutar jag mig tillbaka i soffan och njuter av att jag till slut tog mig till träningen och kvällsträning till trots tog med mig en hel hög viktiga kvitto på en lysande träning.