Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Idag har jag varit på en minikurs som Helsingborgs Brukshundklubb arrangerade. Vi skulle lära oss att leta kantareller.
Min tanke var att detta kan vara lite nyttigt även i annat nosarbete och samtidigt kul att få göra något som inte betyder så mycket allvar.
Dessutom tycker jag det är trevligt att visa sitt uppskattande när klubbkamraterna engagerar sig. Jag tackar för trevligt initiativt och ber att få återkomma med Chippen när han blir lydnadspensionär. Då tänkte jag att han ska bli pyrohund 😉

Lite annan träning hann vi ju också med.
Chip fick fortsätta med sina raka inkallningar, en hel del fritt följ, lite fjärr och ännu mindre zätaskifte.
Känner att jag saknar mina träningskamrater men för tillfället är vi upptagna på lite olika håll och har lite problem med synkningen. Detta gör att jag känner mig något mindre strukturerad under träningspassen och då är det lätt att tappa motivationen.
Planen innan passet blir dessto viktigare så jag får lägga mer krut där helt enkelt.
Ändå tyckte jag att Chip gick riktigt bra trots ostrukturerad matte, värme och intensivt nosarbete. Känns som att han är mycket mer taggad nu än han tidigare varit och det har jag ju jobbat hårt på, så något rätt gör jag tydligen.

Chelsea fick testa av sin arbetsförmåga i störningssituation.
Jag anammade lite av träningen med min danska kollega tidigare i veckan och belönade upp henne i störningssituationen. Tycker det funkar ganska bra faktiskt så jag fortsätter med detta och utvärderar senare.
Det blev fritt följ, läggande och ställande under gång, fjärr och 2:ans hopp.
2:ans hopp har vi inte alls testat av tidigare så idag blev det mest ett test på hur hon reagerar och svarar på nya direktiv. Kom fram till idag att en gotta på andra sidan hindret lockade mer än bollen. Vi får se hur vi ska gå vidare med detta.

I sin helhet nöjd med dagens träning. Note to self är att planera och strukturera upp träningspassen innan jag går ut på plan.
Vad det gäller kantareller så kanske det inte blir så många av den sorten för oss men jag fick framför allt med mig lite tips på hur jag ska belöna i vittringsträningen. Och sen fick vi ju en inblick i hur man tränar nosarbete på tullen och i den pyrotekninska gruppen. Kul!

image

image

Avslutade med en instruktörstimme med min rotweilerkille.
Han ska starta på Sofiero till helgen i 2:an. Jag håller tummarna för att det ska gå bra.
Det är verkligen kul att se hur dem utvecklas och faktiskt har föraren överraskat positivt mig mer än en gång. Kul att se förändringar, utveckling och att få vara del i det.

Nu får vi se om det blir ännu ett träningspass i eftermiddag.
Kryssar fingrarna att Philippa tittar förbi en liten träningsstund 🙂