Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Morgonens träning är avklarad.
Kort men intensiv träning, fast egentligen mer kort än intensiv om man ska .vara ärlig

Det var MH på klubben så det blev lite skotträning på köpet. Hur Chelsea reagerade vet jag inte för hon satt i bilen när dom sköt. Chip reagerade lite på ”gammalt” vis men släppte det fort och jobbade igenom momenten utan problem.
Det är ju en förbättring att vara nöjd med.

Jag testade gripande med apporten idag och han har aldrig gjort det så bra som idag. Ville testa eftersom han gjorde ett dåligt gripande igår i Kungsörs hallen och förra gången vi var där blev det också ett dåligt gripande.
Funderingen låg i att han kanske slog i när han skulle gripa på det hårda underlaget och därmed var nära och tappa den, förra gången tappade han apporten där.
Eftersom det inte var något problem idag så har han ju hur som helst ingen dålig minnesbild av det så jag får helt enkelt hitta någonstans att träna på hårdare underlag för att se om min fundering stämmer eller om det bara var en tillfällighet, igen.
Han fick köra lite hopp-apport också och idag blev det inga slarviga ingångar minsann.
Efter detta och lite annat pyssel så var jag nöjd med honom för idag.

Chelsea briljerade för sin matte idag.
Jag tränade på samma plan som en rallylydnadskurs och Chelsea brydde sig över huvud taget inte alls om dom. Så taggad att arbeta så man blev helt lycklig.
Hon fick till riktigt fina halter i linförigheten. Super kontakt och fin fin position.
Stadga är det som brister genomgående i alla moment så det lägger vi krutet på just nu. Hon vill mycket och blir då lite otålig och provar sig fram vad matte vill. Men hon försöker och hon kommer på vad jag vill så det tar sig.
Idag bestämde jag mig för att målmedvetet ta tag i platsliggningen. Hon fick ligga mot rallykursen, jag stod 4-5 m från henne och hon låg i 2 min för först gången. Jag berömde henne på håll men gick inte tillbaka till henne en enda gång. Hon tog upp huvudet ett par gånger men annars låg hon väldigt tryggt och fint.

Nästa tävling är två veckor fram och då med båda hundarna är det tänkt.
Jag tänker avvakta med att bestämma mig fullt och fast hur jag ska göra med Chelsea men som dagens träning såg ut så har jag gott hopp.