Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Min ursprungliga tanke om dagens träning var att jag skulle starta toktidigt för att undvika värsta värmen. Men med en löptik och en splittrad hane i huset blir det inte mycket till nattsömn. Träning blev det i alla fall, hyfsat tidigt.
För koncentrationenoch tålamodets skull körde jag först dit med Chelsea och sen hem med henne och hämtade Chip. Visade sig vara en bra lösning.

Chelsea var på sitt allra bästaste humör idag, en sån dag när man önskar att man hade filmat.
Vi körde en kedja med fritt följ, läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Det enda av dessa moment som inte är ”klart” är ställande under gång men WOW vilka framsteg hon gör där nu. Naturligtvis finns det detaljer att förbättra på alla momenten men so far är jag väldigt nöjd.
Vi avslutade med att träna lite på 2:ans fjärr och lite konskick.
Fjärren är fortfarande ett väldigt nära arbete men hon har börjat förstå att rumpan inte ska skutta fram i uppsittet. Min filosofi är att ofta, länge och lite hela tiden träna fjärr på korta avstånd, så gör jag även med Chip. Detta för att man inte ska få små fel som smyger sig in i momentet och som du inte ser på avstånd. Jag är övertygad om att om du har skapat ett muskelminne hos hunden på nära håll så kommer inte avståndet att spela roll. Troligen så arbetar vi oss ut i full längd för fort och då funkar det inte.
Konskicket blev svagt idag, kanske för att vi avslutade med det och orken tröt. Testar av det  i uppvärmningen nästa träning.

Chip fick börja med fjärren idag. Det blev en dålig start. Jag försökte utmana honom med att lägga honom på samma ställe som Chelsea hade tränat på. För stor retning visade det sig. För att inte bråka om det gick vi vidare till vittring.
Gunnar hjälpte mig att göra en tävlingsmässig vittring för att se om strulet kommer med det. Men idag funkade den fint. En på linje, som han har lättast för, och en i ring. Båda klarade han fint och då känner jag mig lugn inför den igen.
Zätat var bra. Högersvängen var bättre idag men fortfarande inte helt bra. Framföringen måste bli bättre helt enkelt.
Efter att ha kört fria följet idag så känns det som att det är här vi måste lägga fokuset de närmsta träningarna.
Det är inte många träningar kvar innan vi far på semester och på dem blir det fokus på kedjor för att få till helheten och uthålligheten.

Jag måste säga att jag är lyckligt lottad som har två så fantastiska hundar. Båda med helt olika kvalitéer men en sak gemensamt, arbetsviljan.
Jag ser det som så utvecklande för mig själv att få möjligheten att träna dessa olika individer och se vart det ska landa. The Sky is the Limit!