Etiketter

, , , , , , , ,

Hämtade hem Chip idag från mamma.
Han har varit på ”kollo”. Två dagar i trädgård med damm och vattenspridare.
När jag såg hur välmående han var där fick det mig att toklängta efter eget hus. En dag!

Passade på när han hade fått rensat hjärnan från löp att köra in om klubben och träna lite.
I värsta fall så är det sista gången vi får till en kvalitéetsträning innan Kungsör.
Om min planering med semester precis innan en rankingtävling var usel så är det om möjligt ännu mer uselt nu när Chelsea bestämt sig för att löpa precis innan semestern.

Träningen idag blev i alla fall en bra träning. Måste säga att hans problem med värmen känns bättre detta året. Nog är han påverkad men det känns ändå som att han jobbar på bra ändå.
Idag körde vi hopp-apport, inkallning med stå, zätat, fjärr och fritt följ.
Han slarvade med hoppet idag och slog i. Men bra gripande och ingång.
Första inkallningen med stå blev inget vidare. Jag hade en dålig plan från början och missade hela tajmingen. Gör om, gör rätt och vi gjorde.
Zätat känns bra nu. Men vi fortsätter att slipa där. Högersvängen kan bli bättre, framföringen och ev. kvickheten men är så nöjd med paralelliteten.
Fjärren börjar verkligen kännas fin och stabil. Även här kunde han vara kvickare i skiftena men just nu nöjer jag mig med stabiliteten och säkerheten.
Fria följet behöver man ju alltid jobba på men jag är nöjd över lag. Lite tajtare helt om svängar och bättre kontakt hade varit att önska. Fila vidare.

Pratade igår med en träningskompis om hur roligt det är när man har unga hundar och ser den utvecklingen det är med dem hela tiden. När man har kommit upp i eliten så blir ju klart inte framstegen lika stora men man lär sig uppskatta dom små, men ack så värdefulla, framstegen.
Jag kan blicka tillbaka på våra tävlingar från förra året och jämföra med detta årets och jag kan se en fantastisk förbättring. Så kanske det kan vara svårt att se dem små förändringarna i varje pass men i förlängningen blir skillnaden påtaglig.
Det är minst lika roligt som att se stora framsteg varje gång.

Men just nu hoppas jag ändå på stora förändringar i träningen med Chelsea för nu är det ingen återvändo, vi har anmält till vår första tävling 🙂