Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , ,

…att ha fördelen att börja jobba lite senare så man hinner träna hundarna på morgonen. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja dagen.

Jag måste säga att jag är imponerad av Chip. Trots att Chelsea löper som värst och han är fullständigt uppslukad av henne här hemma så jobbar han på hur fint som helst på plan. Min oro tidigare i veckan att han skulle vara disträ p.g.a hennes löp visade sig idag vara falskt alarm. Mest troligt har han varit värmepåverkad och i morse var det lagom svalt för träning.

Vi körde genom rak inkallning, hoppet, gripande av apporten, zätat, fritt följ, fjärr och vittring.
Tyckte att orken tröt lite på fria följet men annars var jag nöjd rakt igenom.
Uppsitten i fjärren börjar arta sig och hans baktassar håller sig låsta.
Zätat är paralellt de flesta gångerna, bara ställandet som strular ibland.
Gripandena börjar bli säkra i båda apporteringarna och vittringen funkade fint idag. Den är fortfarande lite av ett mysterium för mig men vi jobbar på.

Chelsea visar inga som helst prov på att hon är påverkad av sitt löp.
Hon fick känna på fritt följ, 2:ans apportering, inkallning, ställande och läggande under gång.
Fortfarande ligger hennes svaghet i att hon blir störd lätt. Det som händer när hon blir störd är att hon helt stänger öronen och glömmer vad hon höll på med. Vi fick tillfälle att träna lite på det idag men jag kan ju inte påstå att det blir så mycket bättre. Träna, träna, träna…
Däremot tar det sig i alla andra delar och moment. Ställandet idag var superfint. Uthålligheten i fria följet har blivit bättre och hennes förväntan håller i sig genom programmet.
Det vi behöver fokusera på fram till tävling är störningsträning, stadga och uthållighet, resten kommer att komma av sig sjäv.

I morgon åker Chip hem till min mamma i ett par dagar så att både han och Chelsea och vi får lite paus i all uppvaktning.
Helgen bjuder på träning och förhoppningsvis håller dem båda fokus på rätt saker.