Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Idag valde jag att träna tidigt på morgonen igen. Jag var där redan 6.20.
Alldeles ensam, såklart ;), och behagligt väder. Natten har varit extremt varm och klibbig och troligtvis påverkar det hundarna på liknande sätt som oss. Själv känner man sig i alla fall inte helt utvilad och på G när man stiger ur sängen på morgonen efter en sån natt.
Men en härlig morgonträning kan kickstarta vilken dag som helst.

Med Chip är det svårt att veta om han är värmepåverkad eller löppåverkad.
Något är det i alla fall. Han verkar aningen distanserad. Han genomför sina uppgifter men på något sätt känns det som att han är bara halvvägs med i tanken, sista gnistan fattas.
Vi genomförde i alla fall vittring, rak inkallning, fritt följ och zäta.
Vittringen fortsätter strula en aning och jag känner mig lite som ett frågetecken. Först går det lysande och nu helt plötsligt är det strul.
Jag jobbar på tempot i inkallningen, därav kör vi endast raka. Jag har haft bollen som retning och idag stoppade jag undan bollen men låter honom veta att jag har den. Första försöket ansträngde han sig inte men andra blev bra.
Fria följet var bra. Inte rätt gnista men bra position och fina vänster svängar. Stegförflyttningarna var riktigt fina.
I zätat lyckades han med att bli paralell i alla skifte men saknade kraften bakom skiftena.
Känner mig ganska nöjd med resultatet trots allt.

Chelsea fick störningsträna lite. Vi tog chansen när det promenerade förbi ett par hundrastare som hon såklart blev väldigt intresserad av.
Hon jobbade fint i fria följet. Funderar på om jag ska värma upp mycket eller lite inför tävling. Jag har en underbar attityd när jag bara går ut och kör men kanske hon blir mindre störningskänslig om hon är lite mer uppvärmd. Ja, det får jag fundera på.
Vi tränade lite ingångar vid sidan och dem börjar verkligen sitta nu.
Ordförståelse i ställande och läggande är fortfarande svårt för henne och kanske också svårare när hon är för pigg.
Annars så försökte jag bara strama till träningen i allmänhet. Plocka bort lite dubbelkommando och träna stadgan med henne.
Bit för bit tar det sig och hon känns mottaglig för alla förändringar jag introducerar.

Härliga hundar! Bra start på dagen, alla dagar!
image

image