Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Vi har haft vissa problem med Chips vittring, på det sättet att den har en väldigt kort ”bäst före datum”.
Under Chips halvvila har vi inte tränat vittringen alls för jag har tänkt att den skulle vi ta tag i nu när vi satte igång igen. Vi har hunnit göra den 2 gånger i helgen och första gången vågade jag inte tro att det var bara skicklighet, gissade på lite tur också. När jag sedan gjorde om den idag och han gjorde den LYSANDE så litade jag inte alls på turen.
PLÖTSLIGT HÄNDER DET! Han har nog faktiskt vilat sig i form på detta.

Första vittringen lade jag ut 12 pinnar lite huller om buller och han letade snyggt, tog rätt pinne vid första kontakten och kom in snyggt.
Idag lade jag ut 11 pinnar på rad. Han sprang ut och hittade rätt pinne, efter att ha snusat på en innan, grep den som en ”cigarr”, gjorde ändå inga omtag och kom in snyggt. WOW!
Förbluffad, överraskad och obeskrivligt glad är jag över detta.
Vi körde även raka inkallningar. Oj vilken fart han börjar få upp där, får se vad vi kan göra av den sen när vi får in den i momentet.
Ställandet under gång funkade däremot inte lika bra idag, han föll in i gamla mönster.
Vi körde gripande av apporten. Första gripandet blev slarvigt men sen fick vi till några belöningsbara.
Sen blev det lite stegförflyttningar, vändningar och vänstersvängar som avslutning på passet. Blev inte så mycket helhet idag men lite mer uthållighet i värmen.
Han är en pärla min Chip. Gör sitt jobb och är pålitlig i alla läge!

Sen har vi en liten tjej här hemma som börjar bli stor på riktigt. Hon har börjat löpa!
Tror hon är inne på tredje dagen idag. Hon sköter det snyggt, tvättar sig och städar efter sig som en duktig tjej.
Detta kommer ju väldigt lägligt på ett sätt eftersom det nu inte kommer att krocka med höstens tävlingar men med tanke på vår semester om några veckor så ställer det till det lite. Tanken var att Chip skulle få bo tillfälligt hos mamma när Chelsea löpte men eftersom mamma ska bo här när vi är borta för att ta hand om hundar och katter så har jag ingen att lämna den ena eller den andra till.
Nu ligger mitt hopp i att hon kommer tidigt inn i höglöp och att hon inte stannar där för länge, då löser även detta lilla dilemma sig.
PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Hennes träning idag bestod återigen av störningsträning. När jag kom ut till klubben så hade två klubbkamrater plockat fram en lite bana där dom tränade på ”att inte bry sig om allt man möter”. Jag använde detta, samt deras hund och dom själv, som störande moment för Chelsea. Detta klarade hon superfint. Inga blicksläpp i marschen i linförigheten men en aning nyfiken i halterna. Bra träning dock.
Idag fick hon till ställande under gång så bra att hon inte alls vill köra läggande under gång. You win some you lose some 😉
En klockren inkallning och lite platsliggning blev det och som avslutning apportering och lite gripande.

I tidigare inlägg pratade jag om att man ska vara nöjd med alla träningar och med lite analyserande så hittar man ju alltid saker man skulle gjort annorlunda eller tänkt på tidigare, men dagens träning gav mig inga som helst anledningar till att vara annat än nöjd.