Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vi träffades tidigt i morse på klubben, Lotta P och jag. Thomas skulle byta tak så han övergav oss, dålig anledning om ni frågar mig 😉

Det blev ännu mer påtagligt att Chelsea behöver störningsträna. Störning på nära håll är inget problem för henne men det som händer på avtånd är väldigt jobbigt för henne.
Spekulerade lite i om det har att göra med hur uppvärmd hon är men det är en svår ekvation i nuläge eftersom hennes uthållighet är begränsad. Men om det nu är så att det blir lättare för henne när hon har fått komma igång lite så känns det ju ganska mycket som en mognadssak.
Hur som helst så blev linförigheten lidande idag av rörelser i periferin. Vad som däremot också bekräftades i detsamma var att hon inte stördes av kommendering.
Inga framsteg på ställandet under gång idag men läggandet är fortfarande superfint.
Även inkallning och hoppet fungerar tillfredställande. Lite trix och knix med hur hon lägger sig på platsliggningen. Hon vill gärna tippa över på rumpan och det vill inte jag att hon ska. När hon lägger sig brett med frambenen så har hon lättare för att balansera rumpan men inte lätt att få henne att bredda sig fram…
Åtminstonde så ligger hon stilla, det får vi vara nöjda med till en början.

Chip fick öva mycket på uppsitt idag. Från ligg till sitt så har han tidigare hoppat upp men nu tar han steg i uppsittet. Det visade sig vara väldigt svårt för honom.
Med Lottas hjälp och våra gemensamma funderingar så tror vi att vi får fortsätta hålla kravet på låsta bakben och samtidigt få honom att hoppa upp. Lätt hänt att man fokuserar på det ena eller det andra och missar förändringar som blir befästa detaljer. I övrigt går fjärren från klarhet till klarhet, det kommer bli super när det är klart.
Testade av ställandet under gång idag igen. Inga snesteg idag men nu vill jag ha mer kraft i ställandet så det blir mer tydligt. Provade med att kasta belöningen bakåt och det reagerade han positivt på. Utvärdering följer.
Lite stegförflyttningar, vändningar och vänstersvängar checkade vi av också. Det är tydligt på Chip att han älskar att träna detaljer. Supertaggad hela tiden och vilt viftandes på svansen.

Nästa vecka sätter 3 veckors hårdträning igång för båda vovvarna. Nu gäller det att hålla fast i alla kriterier som vi lagt till för Chippen och mega mycket störningsträning för Chelsea. Tror jag har en ny plan för henne vad gäller det, vi får se vad vi kan sy ihop.