Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idag kände jag igen min lilla loppa igen. Efter gårdagen fick jag en del funderingar, gör jag fel, vad missar jag, hur  ska jag komma runt detta, hjääälp…
Tyvärr så är jag lite för snabb ibland att ”måla fan på väggen”, blir lätt orolig när det inte går som det brukar. Det mest förnuftiga är ju såklart att gå till sig själv och se att man inte alltid är på bästa humör. Detta fick vi bekräftat idag, igår var en mindre bra dag och idag var allt som vanligt igen.

Jag lät henne sitta i bilen medans jag tog ut Chip en runda. Han fick prova på ett spår idag. Det enda han har spårat innan är när vi provade på en kurs för 4 år sedan och en gång med Elias på ”Kul med hund”.
Idag blev det ett korvspår på ca 75 meter. Både Chip och jag är nybörjare på detta men vi hade experterna Thomas och Lotta P med oss.
För att vara ”första” gången så tyckte mina kumpaner att det gick bra så vi litar på det. Det tog en liten stund innan han kom på det, det blev ett par snurror men sen gick det bra. Det var tydligt att se att han tyckte det var skoj.
Vem vet vi kanske blir bitna på detta så småningom 😉

Chelseas tur.
Jag fick lite kommendering i linförigheten. Idag hade hon sin härliga attityd igen.
Hon är så häftig att gå med, man blir glad i hela kroppen. Att öva på mer där är bakdelsaktiviteten. Hon har svårt att få med rumpan i vänstersvängarna. Det blir påtagligt i ingångarna också så nu lägger vi lite extra krut där.
Konskicken börjar hon få kläm på. Smittande glädje när hon springer dit och vänder upp på ståkommandot 🙂
Till och med läggande under gång var sig likt idag. Det blir ju en bekräftelse på att vi är på rätt väg, bara att köra på i samma anda.
Testade inte av ställandet idag för jag kände att hon blev trött av värmen så det får vi ta nästa gång. Tror jag ska lägga in den träningen lite i promenaderna igen, som jag gjorde i början.
Gjorde ett par inkallningar och idag hade hon inga tjuvstarter alls. Raka fina snabba men ingångarna behöver bättras på.
Länge sedan vi körde hoppet så vi kollade på det. Inga problem där, förutom ingångarna.
Vi avslutade med apporteringen och den ggör hon jättefint men hon ser en aning obekväm ut och det skulle jag vilja ha bort. Får klura på det.

Sen blev det Chips tur igen.
Ville visa Thomas att vi hade tränat på fjärren och hans vänstersvängar.
Är det en slump att båda mina hundar har svårt för det 😉
I början var han nog lite övertänd för att fixa fjärren men efter ett par repetitioner så fick vi till det. Är så glad över stadgan i den nu.
Vänstersvängarna har även dom tagit sig så vi är på god väg till förbättring även där.

Avslitade träningen med att träna platsliggning med Chelsea. Chip fick vara med som statist. Utmanade henne med lite mer störning idag och naturligtvis var det för tidigt i den träningen men ändå intressant att se hur hon reagerade.
Hon har inte tendens att gå upp, även om hon gjorde det en gång pga min dumhet, men hon ger efter för sin nyfikenhet på stället.
Tycker hon jobbar fint här så vi kör på och tänker stadga och säkerhet.

Nu vilar båda hundarna ut efter härligt solig träning.
1000846_10200522512877763_1011016341_n