Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hämtade glada hundar hos mamma idag efter 3 dagar i Göteborg där sonen spelat handboll i Partille cup.
Min tanke var ju att båda hundarna skulle vara supersugna på lite träning så jag begav mig till klubben. Så här i efterhand så gissar jag att dem har blivit rastade tillräckligt och rejält och var inte alls tvugna till träning.

Men väl på klubben var det tänkt att köra fritt följ, ställande och läggande under gång och apportering med Chelsea.
Vi gjorde också allt detta men med varierande resultat. Tror att värmen också gjorde sitt till men framför allt så var hon, igen, väldigt störd av att det tränades på andra planen. Väldigt svårt att fatta eftersom det är långt bort och inget hon ser men uppenbarligen är det svåra att hon bara hör. Enerverande, minst sagt.
I fria följet låg hon för långt bak och hade dålig motivation.
Ställandet var ok men läggandet var extremt dåligt, för att vara henne.
Apporteringen gick tillfredställande bra.
Jag beslöt mig för att träna platsliggning för att undvika fart och motivationsdippar.
Detta moment har jag lite gran fasat för eftersom hon är så nyfiken och störningskänslig men här överraskar hon mig verkligen. Detta var bara andra gången vi tränade detta och hon är hur cool som helst. Hon väljer själv att lägga ner hakan varpå jag har lagt in det kommandot redan. Hon klarade störning idag av en hund som gick förbi ca 15 meter ifrån, blev nyfiken men valde arbete. Idag var jag ute på full längd men inte särskild lång tid, men det positiva i detta var att det var ingen skillnad på hennes arbete om jag stod nära eller långt ifrån. Duktig tjej!!

Chip fick testa den låga bruksstegen idag. Här insåg jag att det var väldigt bra koordinationsträning och bakbens kontroll. Totalt orädd som han är så försökte han hoppa upp istället för att använda stegen. Men efter 4-5 gånger så lugnade han ner sig och sen gick det riktigt bra. det blir mer sånt framöver.
Hans fjärr börjar bli riktigt stabil. Kul att se!
Konskicken är löjligt bra i farten men jag vill ha till något bättre ställande.
Vi checkade av hopp-apport idag. Inga islag, fina gripande, till och med ingångarna var jag, nästan, nöjd med. Skulle bli lite gladare om han kunde hålla fast den ännu bättre men inga omtag i alla fall.
Han är ju i halvvila så att detta fick räcka för den unge mannen idag, i morgon blir det träning med Thomas och Lotta P.

Heidi2

Hoppet från SM 2013 i Falkenberg. Bilden är tagen av Matilda Borvén.