Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Kortisträning på klubben idag. Blev till att fixa lite självvård på förmiddagen så eftermiddagen fick vigas till träning. Brukar inbilla mig att vi är bäst på morgonen, jag och mina hundar, men insåg idag att det är JAG som är bättre på morgnar för hundarna skötte sig bra idag.

Chelsea fick börja. Hon var lite störd av folk och hundar som höll till på andra planen där det var söktävling idag men vi är ju inne på störningsträning i allmänhet så jag såg det som bra träning. Med detta kan jag konstatera att hon klarar störning på nära håll bättre än på avstånd så då vet jag var vi ska lägga krutet på kommande träningar.
Hon fick till ett par riktigt bra ställande idag men i gengeld så hann det bli fel några gånger innan, idag ville hon gärna lägga sig istället.
Fina sträckor i fria följet, trots störningen, och halter som börjar ta sig.
Vi körde lite apportering också idag. Hon håller den fint i munnen och har slutat att backa när jag tar den, i alla fall verkar det så. När vi kastade apporten så jobbade jag med att få in henne rakare mot mig och att hon ska sikta på min vänstersida istället för höger. Svårigheten ligger fortfarande i att hon ska komma in vid sidan utan att slå apporten i mitt ben och därför hamna snett i halten.
Härligt när man ser framsteg vid varje träning, om än små .

Chip fick göra raka inkallningar och inkallningar med ställandet ända framme vid mig.
Jag vill med det testa att ställa honom i hög fart för att se om det blir bättre. Han får ju absolut anstränga sig mer i ställandet och om jag kan få honom att ställa sig som han gjorde idag är inte ställandet sämre än förut men farten var betydligt bättre. Kanske ska sluta att försöka få skiftena bättre och bara jobba på farten. Tåls att fundera på, vårt akilleshälsmoment.
Fjärren har vi kört stenhårt på nu, på ca 4 meter, och den har varit mycket bättre än tidigare. Idag ökade jag till 6 m och fick fortfarande fina stabila skifte. Det finns hopp om jag bara håller i min plan tillräckligt länge.
Ett par konskick testade vi av. Ett med boll och ett utan. Ingen skillnad på faren.
Mission completed!