Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Äntligen är arbetsveckan slut och jag får göra det jag tycker är roligast i världen, träna mina hundar. Det skulle vara en dröm att få göra det på heltid och även om jag inte når så långt i min ambition så är jag glad för varje steg i den riktningen.

Idag har jag i alla fall haft en instruktörstimme med Rotweiler mannen.
Hans hund har fått vila ett par månader och har satts igång alldeles nyss. Det var tydligt att se att vilan hade gjort nytta. En pigg, glad och motiverad tjej var det som delvis hade vilat sig i form. Dags för nya tag och mot nya mål.

Innan hann jag med att räna mina egna hundar.
Chip mådde inte så bra igår när jag kom hem från jobb och betedde sig lite som om han mådde illa. Han var piggare idag och jag hittade en ”skada” på hans tunga som känns som en rimlig förklaring till att han saglade och smackade igår. Har ett litet vakande öga på honom men jag känner mig betydligt lugnare idag.
Detta i kombination med hans halvvila gjorde att han fick ta det extra lugnt idag.
Han fick koncentrera sig på fjärren och lite vänstersvängar sen fick han springa av sig med lite raka inkallningar och ”runda” övningar.
Lotta satte upp IPOskärmar som hon skulle introducera Ike på och då passade jag på att rasta av Chip runt dem.
Kort och lättsam träning, precis som det ska vara.

Chelsea fick den jobbiga uppgiften att träna på plan med sina kompisar lockande nära.
Var lite kaos i början men hon fann sig i situationen och gjorde ett ännu bättre jobb än sist.
Jag gjorde en kedja med läggande under gång, inkallning och ställande under gång.
Absolut inte tävlingsriktigt men en test för att se henne i en kedja och kolla av hennes ordförsståelse. Kändes bra och hon löste det tillfedställande.
Vi testade också platsliggning tillsammans med Faxe. Här överraskade hon mig ordentligt. Jag har nog haft alldeles för dålig tillit till min lilla loppa. Här får matte sig en läxa.
Mest störningsträning idag alltså, med inslag av lite momentträning såklart.
Pigg och mycket glad hund som enligt matte har en fantastisk potensial, vi ska bara packa in den lite snyggt sen jädrar i havet 😉

red-475 mini cr2

Bild från SM tagen av CJ.