Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Fick möjlighet att träna lite störningsträning med Chelsea idag igen. Som tidigare sagt så är det något hon behöver massor av så det gäller att passa på när tillfälle ges.
Först var där bara en annan hund på plan men sen kom ett helt gäng med ungdomar, deras hundar och föräldrar. Kändes ganska bra trots allt men jag säkrade upp med ett koppel.

Träningen bestod av det eviga ställande under gång. Idag kanske jag faktiskt kände lite framsteg. Väntar dock fortfarande på att poletten ska trilla ner. Vad som däremot gladde mig var att hon fick testa av läggande under gång och det fixade hon trots att det var ett tag sedan vi körde dem. Jag har från början kört båda och jobbat upp ordförståelsen men eftersom ställandena har krävt mer träning så har jag fokuserat på dem istället.
Upplevde tidigare att hon hade lite problem med ordförståelsen men den poletten verkar i alla fall ha trillat ner. Härligt, det tar sig!
Lite fritt följ med fokus på halter. Dom blir gärna lite snea och inte så snabba som jag vill men även här tar det sig. Lite bakdels aktivitet ska väl kunna få förändring på det. Vänster om halt fick hom i alla fall till riktigt fint idag.
Sitta kvar i väntan på ett kommando i exempelvis inkallningen är jätte svårt tycker Chelsea. Det som jag ser händer är att hon brister i fokus och då tappar hon minnet i vad vi höll på med. Försöker öka förväntan lagom mycket för att hon ska behålla fokus men inte så mycket så att hennes redan dåliga stadga blir ännu sämre. Balansgång!
Avslutade hennes pass med att hon fick ligga och koppla av vid sidan om en annan hund och dess förare med vi två stod och pratade. Över förväntan gick det faktiskt. Hon väljer till och med att själv lägga ner hakan i backen utan att jag ger henne något kommando om detta. Ser detta som en bra förberedning för platsliggningsträningen som jag snart måste ta tag i.

Chip fick lägga sin träning på fjärren, stegförflyttningar och vändningar idag.
Inser att jag nog helt enkelt inte har tränat fjärren tillräckligt och inte heller varit tillräckligt konsekvent i den träning vi utfört. När jag nu backar bandet och återgår till min grundträning så kan jag bittert ångra mitt slarv för det känns som att jag har det på en armslängds avstånd.
I stegförflyttningarna så använde jag mig av ”den förlängda armen” och fick till lite bättre steg åt vänster. Bakåt däremot fick jag klura lite och om jag ska vara ärlig så kom jag inte riktigt på hur jag skule göra för att få till det som jag vill. Vissa blev bra och jag modellerade med vilket ben jag började med och vilket tempo men jag hittade inte riktigt rätt så det får vi fundera lite mer på.
Vänstervändningarna var bättre idag och med hjälp av spegeln fick vi till rätt belöningstillfälle. Längtar efter den nya stora spegeln som ska komma upp på klubben.

Nöjd med båda min härliga hundar idag. Nu blir det några dagars vila när jag inrättar mig på mitt arbete. Hoppas mina bästa vänner vilar sig i form 😉