Etiketter

, , , , , , , , ,

Chip har börjat sin nertrappning idag. 3 veckor med sparsam träning, halvvila.
Idag fick han träna vänstersvängar och lite fjärr.
Tog hjälp av ”den förlängda armen” och fick till riktigt fint bakbensarbete. Han är så söt som köper alla mina konstiga idéer.
Med hjälp av den förlängda armen kommer jag att lägga till ett förberedande för honom för att han ska vara lite extra allert vid vänstersvängarna. Kändes idag som att vi kommer få riktigt fina vänstersvängar när vi är klara.
Märkligt nog så gjorde han fina fjärrskifte idag. I och för sig stod jag på 5 meter istället för 15 och det är ju uppenbart att det är härifrån vi får bygga framtidens fjärr.
Han fick avsluta med lite agilityhinder som belöning. Oväntat och väldigt uppskattat, tyckte han.

Chelsea däremot har då raka motsatsen till halvvila. Hon går för fullt nu med sikte på lydnadsdebut.
Samtidigt som hon är så himla rolig att träna för att hon är så snabbtänkt så är det också samma anledning till att hon är svårtränad i vissa fall. Allt händer så snabbt. Man ser i hennes uttryck att hon byter fokus och tanke så fort och så många gånger i ett moment att du omöjligt kan hänga med.
Min tanke var att börja kedja momenten med henne men i träningssituationen så känns det omöjligt för jag inte vet om hon har fokus på rätt ställe för stunden eller nu eller nu.

Idag tragglade jag vidare med hennes ställande under gång. Får helt enkelt inte till det riktigt, eller alls faktiskt. Jag känner ändå att jag tränar det rätt, för henne, och hoppas och tror på att en dag faller bitarna på plats, för henne.
Stadga är ett annat delmoment som vi behöver träna mycket. Men här känner jag att hon förstår vad jag är ute efter. Svårigheten finns för henne men hon anstränger sig, så gott hon kan, för att göra rätt.
Detta var ju tredje passet efter en dryg veckas vila och ändå kändes det som att det var första. Ett riktigt energiknippe börjar hon bli den lilla loppan. Nu ska vi bara förpacka detta i ett snyggt paket. Kanske det tar längre tid än jag hade tänkt mig eller så faller bitarna på plats en vacker dag, den som lever får se.
En sak är jag i alla fall helt säker på, ”Hur det än blir så blir det bra”.