Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Projektet att höja mina hundar till nästa nivå är startad.
Chip har nu fått vila i 5 dagar i ett försök att se hur pass taggad han kan bli utan att bli slarvig. Han fick idag till ett ”rappare” intryck och visade prov på mer fart och glädje. Kommer att testa detta inför tävling för att se hur han agerar i tävlingssammanhang.
Några små finjusteringar kommer att behövas för att han ska förstå att det inte är ok och gå bananaz men i det stora hela så hade jag go känsla med honom.
Han kommer nu att ha en halvvila i tre veckor där vi bara kommer att träna på detaljer i fjärren, vittringen, halter i fria följet, fart i inkallning och till kon etc.

Chelsea kommer från och med nu att på allvar förberedas för sin första tävling.
Starten är planerad till september, om hon känns klar.
Idag fick hon träna nära sina lekkompisar och koncentrationsförmågan fick sig en match. Uppenbart att vi behöver träna på detta och det blir mycket mer av det framöver.
Ställande under gång är fortfarande svårt för henne men det tar sig med små, små steg framåt. Stadgan i att sitta kvar innan inkallning blir också något att lägga krut på.
Ärligt talat så finns det hur mycket som helst att träna på för att hon ska vara startklar. En sak är säker jag kommer bara att gå ut med henne om hon är absolut startklar. Vi har ingen brådska och inget fast startdatum.

Heidi2
Foto av Matilda Borvén