Etiketter

, , , , , , , , , ,

Vad vore väl en midsommar utan hundträning som start på dagen.
Lilla Chelsea har fått stå tillbaka i sin träning sista veckan pga SM-träning med Chippen. Samtidigt så tror jag att hon har mått bra av att få lite vila.

Men idag var det hennes tur. Förväntade mig ingen samlad och strukturerad träning utan kanske mer en urladdning.
Vi körde ställande under gång, fritt följ, ingångar vid sidan och konen.
Ställandena börjar bli bra nu. Med liten förändring idag mot ett färdigt ställande så ser jag en ljusning där.
Fria följet blev aningen yvigt idag. Helt enkelt för myckket spring i benen.
Och på tal om spring i benen så stack hon som en vilde längs med staketet när det gick andra hundar på utsidan av plan. Arrghh… Insåg i detsamma att det är kanske där vi ska lägga krutet, inkallning under alla omständigheter.
Ingångarna vid sidan vet jag mycket väl att jag inte har tränat tillräckligt. Här kommer jag att lägga en hel del krut framöver. Tycker att det är så snyggt med fina ingångar så det ska vi kämpa för.
Hon bjöd fint på konen idag, till och med ett ställande vid konen. Fart och glädje och raka skick. Snyggt Loppan!!

Avslutade hennes träningspass med att hon fick ligga stilla och koppla av och inte gå fram och hälsa på varken hundar eller klubbkamrater.
Enligt Chelsea var nog detta den jobbigaste träningen men jag ser det som en nödvändighet rent allmänt och samtidigt ett förskede till kommande platsliggning.

Chip ingår just nu i ett försök att hitta fram ett optimalt tävlingssinne.
Efter våra nyvunna framgångar så känner jag att jag vill hitta nyckeln till ytterligare en nivå. Just nu spekulerar jag i hur länge jag ska vila honom innan tävling för att höja aktivitetsnivån utan att han går bananaz och blir slarvig.
I morgon så ser vi resultatet av 5 dagars vila. Fortsättning följer.