Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Idag var det tillfällig omorganisation i träningsgruppen.
Lotta P hade annat för sig så då erbjöd vi Madde en plats.
Med MH på klubben så blev det lite skotträning för vovvarna också. Alltid bra och jag är så glad för att Chip har gjort såna framsteg. Från att ha blivit som en blöt fläck vid skott, till att faktiskt knappt reagera. Lycka är det ord som bäst beskriver min känsla. Det bevisar ännu en gång att ”ingenting är omöjligt”.

Chip fick en kedja idag med vittring, zätat, dirigerings apportering.
Efter kedjan testade vi av fria följet, inkallningen, rutan och fjärren.
Med andra ord ett ganska bra träningspass.
Vittringen gick faktiskt bra idag. Det var blött i det oklippta gräset vilket kanske bidrog till att han letade lite väl nära en av apporterna men han tog rätt så fort han stötte på den riktiga.
Måste helt enkelt vara nöjd med den.
Zätat är fortfarande under en process men det tar sig i rätt riktning. Minimalt sne i ställandet, annar var jag helt nöjd. Kompletterade med lite stadgeträning i ställandet, sen gick det bättre.
Apporten i dirigeringen låg lite gömd i det höga gräset så han gick på mittapporten. Ovanligt nog lyckades jag inte dirigera om honom. Ville inte göra någon affär av det så jag lade ner det, körde ett fritt följ emmellan och gjorde om den igen. Nu gick det lysande.
Fria följet bjöd på go känsla av samspel. Ska man vara en petimeter så vill jag ha tajtare helomvändningar och lite bättre reaktion i vissa av vänster svängarna.
Inkallningen är vad den är men jag känner att jag har fått till den lite bättre. Bättre tajming och något bättre ställande. Thomas var inte helt nöjd men det struntar vi i 😉
Rutan lika bra som vanligt trots att jag hade lite störningshinder i vägen.
Fjärren tar sig. Idag hade jag bara ett litet extrakommando i uppsittet från ligg.
Ganska lång träning för honom idag så i morgon blir det en kortare variant.

Chelsea gjorde ett riktigt fint fritt följ idag. Det har verkligen hänt mycket på bara en vecka. Inga problen i sträckorna efter svängarna och till skillnad från Chip så ligger hon slllickad runt benen i helomvändningarna.
Hon fick springa några gånger till rutan. Jag har haft mycket retning och synlig leksak som hjälp nu några gånger så det börjar bli dags att utveckla känner jag.
Läggande under gång klarar hon snart som helt tävlingsmoment nu.
Hon fick lite smakprov på sitta och ligga kvar. Sättandet var lättare än liggandet men hon är så söt när hon försöker.
I apporteringen så vill hon gärna backa när jag ska ta apportbocken. Fick ett tips av Madde idag att inte ta den så fort och det verkade faktiskt hjälpa. Ibland gör man saker svårare än det behöver vara.
Lite stanna kvar i både sitt och ligg fick vi också testa. Sitt är lättare än ligg, just nu i alla fall.

Är så stolt och glad över mina fina hundar. Ännu en trevlig och rolig träningsdag till ända.