Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Idag var det ingen sommarvärme precis. 15 gr och molnigt bjöd på ett ganska ok träningsväder, åtminstonde om du frågar mig. Tyvärr höll inte Chip med helt.
Nog för att det var en aning klibbigt väder men aldrig att jag skulle gissa att det var ”för varmt”.
Har haft funderingar på om jag skulle raka honom under magen, efter ett tips från Jessica Svanljung, men det bär emot på något vis och det är inte där han har tjock päls precis.
Jag brukar dränka ner pälsen i vatten när det är varmt och det brukar funka ganska bra, kanske det räcker.
Konstaterar i det samma att det är tur jag har några veckor på mig att testa mig fram.
Med ganska sval men klibbig värme så såg träningen ut som följer.

Jag kedjade hoppet, rutan, vittring och fria följet.
I hoppet vill jag att han ska få bättre ingång så idag stod jag framför en vägg för att se om det blev någon effekt. Jag tyckte inte riktigt att det blev bättre, inte sämre heller, så jag får väl tro att hans storlek har lite med saken att göra. Vi får jobba vidare på detta ändå och jag ska klura ut hur jag ska gå tillväga.
Rutan gör han så fint så man blir helt lycklig. Bra fart, fin placering vid både kon och i rutan och superfin anslutning. Här blir det bara till att underhålla och hoppas på att det sitter lika fint i skarpt läge, vilket det tack och lov oftast gör.
Vittringen sen då… ja, han tog rätt pinne men… Han letar lite för oförsiktigt för att jag ska vara nöjd. Här har vi lite klurigheter att ta tag i innan SM.
Idag var inte fria följet till min belåtenhet. Bra position men inget engagemang. Det var här jag märkte att den svala värmen gjorde sig till besvär. Ok, han gör vad han ska oh det får man ju se som en styrka men jag vill ha mer.
Vi får modellera med olika varianter kommande träningar för att se om vi kan komma på något som hjälper upp.
Avslutade med en inkallning som enligt mig var en av dom bästa han har gjort. Har inte tränat den på ett tag och vem vet kanske det är melodin. Hanna Nilsson sa det till mig en gång, skulle ju vara retligt om hon hade rätt 😉
Han är trygg och stabil min vän, det får man i alla fall ge honom.

Chelsea var helt galen idag. Önskar lite att man kunde ta lite av energin i benen och föra över den till hjärnan. Hon orkar av naturliga själ inte hålla ihop så länge så man hinner inte alltid få igenom så mycket som man skulle vilja på en träning. Därav kanske det känns som att jag missar lite helhetsträning.
Vi gjorde det vanliga idag. Fritt följ, läggande under gång, några ställande, apportering och så lade vi till lite ruanträning och hoppet.
Idag funkade fria följet bättre med tanke på svängarna. Hon hade inte lika mycket problem med att fortsätta efter svängen och vänta lite längre på sin belöning. Hon fattar snabbt den lilla loppan.
Läggande under gång funkar nu i sin helhet som ett färdigt moment. Nu ska vi bara få in det i ryggmärgen och slipa på detaljerna.
I ställnadet har vi lite mer att jobba på men även det tar sig. Vi har ännu inte testat det i sin helhet, vill först se till så att hon stannar så som jag vill och vet att hon kan.
Apporteringen börjar kännas trygg med att hon tar den varje gång ag ber henne. Sen vill hon ju backa när jag tar apporten och det kräver mer träning.
I hoppet finns det bara en svårighet om man frågar Chelsea, att vänta innan man äntligen får hoppa. Det är roligt att hoppa och ett helt moment är det inte i dagsläge men nära på.
Rutan är i väldigt startskede men hon spriger på fint även om farten kunde varit lite bättre. Viljan finns där i alla fall och jag inser att det blir lättare att träna den med retning när man inte är själv. Alltså har vi helgens träning delvis planerad. 😉