Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Idag avslutas VM i lydnad i Budapest.
Det har tydligen varit riktig högsommarvärme vilket såklart ger tuffa förutsättningar för hundarna. Trots detta presterade många av dem riktigt bra, inte minst Norge som tog hem både lagguld och individuellt. Grattis till det!
Grattis också till Sverige som kom på 4:e plats i lag och till Maria Brandel och Carin Bengtsson som tog sig till finalen idag. Starkt jobbat!
Vill också passa på att gratulera Miriam och Casey, Chelseas mamma, som debuterade i VM i år. Det blev ingen finalplats men Casey är bara 3 år och jag är helt säker på att vi kommer att få se mycket mer av dem. Grattis igen!405959_10201109091438295_390213085_nLika varandra eller hur? 😉 Mor och dotter.

Här hemma har livet fortsatt som vanligt och idag har det varit hundträning som sig bör.
Träning i gruppen  The Perfect 3 😉
Som jag tidigare sagt så ligger fokus på Chip, inför SM, och att behålla hans form som känns fin just nu. Vi tränar kedjor, störning, stadga och framförallt GLÄDJE.

Idag blev det en kedja med hoppet, vittring, fritt följ och vittring.
Hoppet bjöd på bra hopp och fart. Bra gripande men något slarvig ingång och kanske ett omtag som jag skulle vilja ha bort. Men i sin helhet bra. Ska modellera lite med hur och var jag ställer upp och se om det blir bättre.
Vittringen blev helt tokig första rundan. Han var för het, tjuvstartade och i och med det kom han av sig och kopplade inte på näsan utan grep en apport i farten. Gör om, gör rätt och så fick det bli efter fria följet.
Fria följet gick riktigt bra. Ska jag peta och gnälla på något så var han en aning vid i en helt om sväng, lite sne i en halt och sen galopperade han i ena språngmarschen och det vill jag inte. Trots galoppen så höll han positionen så då är matte ganska nöjd i alla fall. Fick till och med godkänt av träningskamraterna på mina ”snabba halter” 😉
Efter kedjan lade jag till en fjärr för att jag ville kolla av hans paralellitet och stadga. Det kan absolut bli bättre men jag ser den förändring som jag vill så vi fortsätter i samma anda.

Lilla Chelsea fick göra ett fritt följ med kommendering idag. Konstaterar att jag måste förändra mina belöningspunkter. Dags att belöna att hon håller position efter svängarna och inte lika mycket belöna just svängen. Sagt det förrut, älskar hennes position 🙂
Idag funkade ordförståelsen bra i stå och ligg och till och med sitt under gång. Nu börjar vi också få till fina läggande i högre fart.
Ett par inkallningar med bra fart fick vi möjlighet till nu när vi hade hjälp. Vi börjar få till raka sträckor och att hon hittar vänstersidan. Inga vimsiga bananer.
1:ans apportering gick fint förutom att hon vill backa bak när jag tar apporten. Det fick vi bort med en liten godisbit framför nosen. Träna vidare på det.
Det går framåt men jag vill få ihop det mer till en helhet så där lägger jag lite mer fokus framöver.
Nöjd med henne idag igen. Första träningen med henne i regn och det påverkade inte henne alls så som jag trodde. Fick till och med chansen att visa kamraterna att vi tränat hakan i backen och det funkade trots blött gräs. Hon imponerar på mig hela tiden denna hund 🙂