Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Lite kort om dagens träning.

Chip fick öva gripande/fasthållande av apporten även idag. Klassiskt problem, hög fart= slarvigt gripande. Rätt belöningsplacering kommer att få rätt på det.
Fritt följ med fokus på halter och helt om svängar. Kände kanske inte att jag fick samma effekt i halterna idag men jag tror fortfarande på tekniken.
En hel del fjärr blev det. Faktum är att den tar sig, mer än jag trodde. Här är jag noga med hans skifte ligg-sitt och stå-sitt samt att belöningen kommer när jag går tillbaka till honom. Anledningen till det är att jag ser en viss osäkerhet på tillbakavägen och jag vill stärka upp hans självförtroende här.
En vittring som jag nöjde mig med. Han gick över rätt pinne en gång. Men han tog rätt och han höll fast. Ska köra mer gripande av vittringspinnen.

Normalt sett brukar jag ta Chelsea först i träningen. Detta dels för att Chip ska tagga igång i bilen när han inte får vara med och dels för att hon ska bli lite trött och ligga fint i bilen.
Men det brukar krävas ganska mycket mer utav mig att träna Chelsea så ibland tryter orken till Chips tur.
Eftersom det stundar SM så vill jag lägga krutet på Chip så därför har Chelsea fått vänta på sin tur i bilen dom två sista träningspassen. Och jädrar i min låda vilken effekt det har haft på henne. Här kan vi snacka om att tagga igång.

Idag fick hon köra en hel del fritt följ, med den äran. Vi fokuserade på halterna och ingångarna.
Testade av ordförståelsen även idag och idag var det lättare för henne.
Några inkallningar och ett konskick hann vi också med.
Hon var så taggad idag så hon bet i mina byxor under fria följet. Hon lade sån kraft och motivation till träningen att jag mest skrattade hela tiden.
Nu börjar det hända grejor med den gamla valpen 😉