Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Det blev en kort och intensiv träning idag med båda hundarna.
Tanken är ju att intensifiera träningen fram till SM så att passen blir ganska korta men effektiva.

Chip fick öva på snabba sättande, snabba ställande, fjärr och gripande/fasthållande av apporten.
Tyckte även idag att sättandet blev snabbare när jag stannade lite snabbare och mer betsämt. Ser fram emot att få höra vad mina träningskompisar tycker när jag får tillfälle att visa dom.
Ställande tränade jag när han fick runda och som innan så får han ju till dom superfint då. Ska tänka på när jag gör ställandet i inkallningen att jag använder samma tonläge som jag gör när vi rundar.
Fjärren har jag ju sagt att jag inte ska peta på för mycket i detaljerna utan fortsätta som jag brukar och peta på det som vi brukar peta på. Jag tror att jag har eftersatt fjärren lite på sistonde så nu får vi ta upp det vi missat där och underhålla det vi har. Men idag fick han till ett par skifte som jag blev riktigt nöjd med.
Frångick lite min plan vad gäller apporten idag för jag ville testa vilket visade sig vara dumt. Så nu återgår vi till planen och står fast vid den som det var tänkt från början. När jag påminner honom att hålla fast så gör han det. Bara att hoppas att han får det tillräckligt inpräntat när det blir dagen D.

Chelsea gjorde ett fint fritt följ som kunde räcka för en lydnads klass 1. Här känns det som att det bara dom sista 10 dagarna har hänt jätte mycket med hennes samarbetsvilja. Arbetsvilja har hon ju haft hela tiden men hon har varit väldigt splittrad, det var hon inte idag.
Vi körde lite rutskick och det tar sig även om vi fortfarande har så mycket hjälper som det bara går. Men glädjen är där och inte minst farten.
En apportering som blev bra i sin helhet. Ville inte tjata mer med det när den blev bra. Känner att minsta lilla hon blir sig pressad i apporteringen så lägger hon av.

Ikväll fick hon visa att hon inte har så mycket problem med störning längre och inga som helst problem med nya miljöer.
Vi var och tittade på Elias handbollsträning och då passade vi på att träna lite läggande under gång där och hakan i backen.
Duktiga lilla valpen börjar bli stor.