Etiketter

, , , , , , , , ,

Som sig bör en söndag så har vi varit på klubben och tränat.
Idag blev det ingen störningsträning med Chippen och inte mycket helhet heller egentligen. Min plan som jag har för sista månaden innan SM var att fokusera på helhet och störning men man får ju inte vara stelbent, improvisera lite skadar inte 😉

Chip fick istället träna på gripande och fasthållande av apporterna.
Några slarviga gripande smög sig in med träapporten men inget tugg eller rullande med varken den eller någon av dom andra.
I och för sig påminde jag honom att hålla fast men kanske det är melodin att göra det varje gång nu i träningen.
Bra tempo både ut och in i alla tre apporterna. Om han bara håller ordentligt så är jag nöjd.

Vad vi också fick med oss från gårdagens tävling var sakta sättande så det petade vi lite på idag. Det är inget nytt för mig bara att jag inte har lagt så mycket vikt vid det.
Jag modelerade lite med hur jag gick i fria följet. Kunde märka tydlig skillnad om jag stannade snabbt, då fick jag snabbare reaktion från honom och ett snabbare sättande.
I zätat så ändrade jag tonläge lite och tyckte mig få en bättre reaktion även där. Får dubbelkolla detta med mina träningskompisar sedan för det är ju inte helt lätt att se själv.
Tänker också att jag ska belöna upp sättandet i halterna så förväntan där blir högre.

En check på fjärren visade att den är ganska säker som den är. Vill inte pilla för mycket på den nu innan SM men efter ska jag ta tag i hans vänster baktass.
Avslutade med att ”runda” och träna ställande, skulle göra vad som helst för att få in detta i inkallningen.
Som sagt inte någon störningsträning eller helhet men efter ett intensivt pass så kan vi ju i alla fall bocka av uthållighetsträning.

Chelsea fick träna sättande under gång. Väldigt svårt och konstigt tyckte hon men hon löste det fint så småningom.
För att testa av ordförståelsen så fick hon göra några ställande under gång också. Felade inte en enda gång där, duktiga tjej. Krånglade inte till det idag med läggande under gång eftersom det är det hon tar till så fort hon får en chans.

Några skick till rutan gjorde vi och med bollen där är det ju hur roligt som helst såklart. Vill få in farten dit och nöta in kommandot så pass länge att hon springer dit oavsett.
Vid sidan av detta vill jag träna in ”stanna”kommandot så att jag bara kan lägga ihop dem båda när allt känns säkert.
Det går som tåget så det gäller att inte fastna i hjälperna utan hela tiden ha en plan framåt.

Sen är det apporten som vi får kämpa på med. Idag hämtade hon den villigt men hade lite svårare för att lämna över den. Bara att fortsätta som vi har börjat, det ger sig.