Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Haft en härlig dag på klubben.
Vädret har varit minst sagt skiftande, sol-regn-sol-regn-hagel-strålande sol.
Bra start och bra avslutning med andra ord.
Dagen började med en instruktörstimme, pro bono. Kul när man kan hjälpa till och roligt att tjejen i fråga blev nöjd och tyckte det kändes bra.

Det har blivit två pass vardera med hundarna.
Första passet var med Chip. Med honom tänker jag nu köra mycket helhet och störningsträning fram till SM.
Han fick börja med konskick och gripande av apporten. Grymma konskick men tyvärr några taskiga gripande innan vi fick löst det lilla dilemmat. Slutligen fattade han vad som förväntades av honom och vi fick till ett par väldigt fina gripande i kombination med konen.
Hopp-apport gjorde han lika fint som vanligt men ingången kan bli bättre så den jobbar vi vidare på.
Fria följet börjar kännas riktigt bra. Hoppas vi kan hålla den fina känslan fram till SM:et. Finns inget som är så härligt som när man har den fina känslan och samspelet i fria följet.

Nästa pass var Chelseas tur.
Hon fick ett lite mer utdraget fritt följ än hon är van vid. Idag fixade hon det utmärkt.
Hoppet har vi inte gjort särskilt många gånger men det har hon greppat snabbt. Testade att göra det med ingång och allt och med lite hjälp så gick det fint.
Till skillnad från förra gången så gick apporteringen bra idag. Fin arbetsvilja och snygga gripande i kombination med bra fart. Hon vill gärna backa lite när hon ska lämna av apporten så det får jag vara uppmärksam på men annars kom hon in fint och gjorde momentet i sin helhet.
Två skick till konen. Det första med boll bakom och det andra valde hon själv att göra. Hon sprang i full kareta och jag fick möjlighet att lägga in kommandot på rätt ställe. Känns som att det kan bli bra när det är färdigt.

Andra passet med Chip blev en genomkörare i fria följet med kommendering av Lotta P.
Hon klurade till det så att vi fick testa på lite nya följder som vi inte brukar ta. Han klarade det fint och den härliga känslan var där. Det var en högersväng som han flöt ut lite i men halterna var raka och fina.
Vi gjorde en inkallning och ett zäta. Inkallningen är vad den är men zätat var paralellt och snyggt. Om jag bara går ordentligt så fixar Chip resten.
Avslutade med stadgeträning i ställandet där vi utmanade honom rejält. Han blev väldigt konfunderad men löste uppgiften till slut. Tror mycket på att detta gör nytta för honom i flera av momenten.

Lilla Chelseas sista pass blev läggande och ställande under gång.
Idag funkade ordförståelsen fint. Inte en enda gång blandade hon ihop stå och ligg. Det tar sig med lilla loppan.
Ett fritt följ fick hon med en hel del störning i form av andra hundar på plan, massor med aktivitet på parkeringen och en hel del folk på verandan. Hon fixar det bättre och bättre och framför allt väljer hon att vara med mig istället för att springa iväg till annat som lockar.

Chip fick faktiskt ett tredje pass, en platsliggning. Passade på att träna det med lite nya hundar. I allmänhet är jag väldigt dålig på att träna gruppmomenten så det gäller att passa på när tillfälle ges.

En heldag på klubben med mycket träning, och även ett möte, avslutades med samkväm och grillning. Mycket trevlig klubb vi har 🙂