Etiketter

, , , , , , , ,

Min 4 dagars ledighet har startat precis som jag vill och på det bäst tänkbara sätt, med mina hundar dagarna i ända.
Idag har jag varit på bortaplan och tränat. Blev i och för sig inte så mycket träning men en hel del härligt hundsnack och uppdaterande med Gunilla, allt för länge sedan sist.

Chip fick köra lite snabba konskick och vittring.
Känner eftersom jag har tävlat en del sista tiden så är jag ganska väl förberedd för morgondagens tävling.
Konskicken är alltid värda att fräscha upp så att dom inte blir eftersatta nu när vi har hittat nyckeln till dem.
Vittringen har jag inte tränat så flitigt som jag borde men han fixade det utmärkt idag så där behöver jag nog inte oroa mig.
Han var otroligt taggad idag så jag hoppas han har samma inställning i morgon.

Chelsea fick prova på att träna, på riktigt, i ny miljö. Vi har passat på att träna när vi har varit ute på tävlingar med Chip men då har det mest varit för att testa av hennes förmåga att fokusera på ny plats. Vill nog påstå att hon inte har så mycket problem med nya platser, att hon är nyfiken och störningskänslig blir varken mer eller mindre i nya miljöer.
Vi körde fritt följ med både svängar och halter innan belöning. Målet har varit att utmana hennes uthållighet och det går verkligen framåt.
Sen tränade vi läggande under gång och började förlänga även det momentet till vad som börjar likna ett helt moment. Förklarliga problem med att stanna kvar i liggande ställning men hon har en fantastisk vilja att förstå och arbeta. Massor av will to please!

Förutom att jag har underbara hundar som ständigt får mig att må bra så har jag sista tiden fått så mycket positiv feedback och bekräftelse från min omgivning. Jag skulle ljuga om jag inte vågade säga att det känns oerhört smickrande och inspirerande.
Tack alla snälla rara!

567
”Jag ska bli vallhund när jag blir stor” 😉