Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Med tanke på att jag har en del tävlingar inbokade framöver var det väldigt skönt att dagens ”genrep” kändes bra. Även om min ambition är att helhetsträna, vilket jag också gör, så blir inte helheten alltid så mycket tävlingsträning. I alla fall är känslan ibland att jag borde haft tränat helhet inför tävling en aning mer. Eftersom jag har en fantastisk hund så ”räddar” han mig i de flesta fall.
Har tagit med mig en del från kurserna som jag gått i april. Det var en händelserik månad med mycket att ta in och man ska ju inte tro att man förändrar så fort men det känns i alla fall som att det händer saker i rätt riktning.

Jag körde genom hela programmet idag och ändrade bra så att jag tog fria följet sist. Har en aning om att fria följet kommer att ligga sist på SM så det är lika bra att träna på det.
Han var taggad och hade bra attityd genom hela träningen.
Det som jag har jobbat extra hårt på på senare tid är paralelliteten i zätat, inkallningen, konskicket till apporteringen, att han inte ska vrida sig i fjärren och halterna/vändningarna på stället i fria följet.
Han var fortfarande något sne i zätat, inkallningen kändes ok, konskicket var riktigt bra, han vred sig inte i fjärren och nästan alla halterna/vändningarna var bra.
Vittringen idag var bättre än den varit på de senaste träningarna, inte helt bra men bättre.
Idag kändes det inte som ett problem att fria följet kom sist i programmet så kanske är det jag som ser en svårighet som inte finns…

Sköter han sig som idag, på tävlingarna framöver, kommer jag att vara absolut nöjd.

Chelsea fick också träna en liten runda.
Har känt att jag har stått stilla med henne ett litet tag och vill inte fastna i fällan att detaljträna så mycket att jag tappar helheten. Så idag ville jag testa att tänja på gränserna lite.
I fria följet så fick hon gå längre sträckor och vi lade på lite störning i form av att Thomas gick omkring, sparkade lite i gräset och bockade sig ner och plockade gräs. Emellanåt stod han väldigt nära och pratade. Hon fixade det förvånadsvärt bra.
Hon fick även testa på rutan. Känns inte som att den kommer att bli svår att lära in, men det visar sig.
Något som tyvärr är svårt för henne är apporteringen. Jag trodde att jag hade löst den men nu är vi tillbaka på ruta ett. Vi får backa bandet och börja om med retning från Chip, det var det som funkade sist.

Det blev en härlig träning både i form av mina underbara hundar, goa träningskompisar och sittaigräset väder.