Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ganska fullspäckade dagar hittills i helgen, om man räknar fredagen till helg.
Trots det har jag hunnit med lite hundträning.

Igår var jag en runda på klubben och tränade lite. Chip börjar bli en fena på att runda och vi kör på med ställandena. Han får till vissa som blir hur bra som helst men jag måste börja få till mindre förväntan och mindre hjälpkommando. Tror jag ska börja med rundaträning där jag blandar med fart träning, apportering, ställande och läggande etc.
Han är så väldigt uträknande min lille Chip så man kan inte fastna i träningen och då blir svårigheten att testa något nytt tillräckligt länge för att kunna utvärdera.
Testade av vittringen också, fungerade sådär. Vet inte riktig varför den strular nu, den följer inte riktigt det mönstret den brukar.
Bra fritt följ med fina vändningar på stället samt stegförflyttningar. Börjar verkligen få till raka vändningar och halter, hoppas bara det sitter lika bra på tävling.

Chelsea fick träna lite på sina ställande under gång. Lilla valpen vill hellre lägga sig eftersom det brukar uppskattas av matte. Men hon kommer bli duktig på ställande också, hon får till vissa som blir riktigt bra.
För andra gången provade vi hoppet. Behövdes bara en visning för henne så fattade hon galoppen. Kul att se att hon är så ivrig att lära sig nya saker.
Gick igenom dom flesta av lydnads klass 1 moment och det är bara lite finlir på dom sen är vi startklara. Platsen har vi ju då inte tränat förståss.

Dagens träning fick bli mesta dels miljöträning för Chelsea. Det var rallytävling på klubben och massor med distraherande människor och hundar. I början hade hon svårt att behärska sig men efter en liten kvart gick det riktigt bra. På slutet kunde vi till och med träna lite mitt i all röran. Det tar sig så sakteliga.
Det bästa av all träning med henne idag var att hon äntligen kommer på inkallning även om inte Chip kommer. Kan till och med bryta henne i leken och hon kommer ändå.
Lycka och glädje!!!

Chip fick idag träna gripande av apporten och ingång med den samma. Var inte mycket att krångla med där idag förutom att han inte höll den riktigt vid första försöket.
Rutan gjorde vi också. Evigheter sedan sist känns det som. Detta till skillnad från vittringen är ett väldigt stabilt moment, inga problem alls.
Vittringen gick bättre idag även om jag kunde märka en viss osäkerhet hos honom även idag. Jag kör på som jag brukar så ska det säkert ge sig.
I fria följet så körde jag mycket tempoväxlingar, det fick honom att galoppera i språngmarschen, vilket jag inte vill. Efter några temposkifte så kom han in i rätt flow. Helt säkert är att detta kräver mer träning, allra helst när han börjar bli lite trött.

Väldigt nöjd med mina fina hundar idag, också 😉 I morgon blir det genrep med Chippen med hjälp av Lotta P: