Etiketter

, ,

Min lilla valp börjar bli stor valp och just nu kommer dom överraskningar som vi tidigare sluppit i den falska förhoppningen om att vi skulle just det, slippa.
Men varför skulle vi ha det annorlunda här hemma än vad andra valpägare har?

Hittills har hon bara smakat på några golvlister här och där och man kan ju inte klandra henne egentligen, smakar man inte så vet man ju inte om det är gott.
När hon sen inte helt gillade golvlisterna så fick hon testa väggarna. Man skulle anta att hon hade mer smak för just detta, tills jag preparerade med ättika och vitpeppar.
Initiativrik som hon är så fortsatte hon sin brottsbana och gav sig på vår trappa.
Nu hamnade vi i ett läge där det var nysvarning lite varstans i hemmet. Vitpepparn yrde så fort vi passerade hennes forna brottsplatser och jag bävade för hur hennes kreativitet skulle påverka våra slemhinnor i framtiden.
När hon en dag bet av min datorsladd som sen blev liggande i soffan insåg vi att denna gången hade vi tur att inte varken Chelsea, soffan eller för all del hela vårt hus kommit till skada.

Så nu var det mer min kreativitet som sattes på prov. Vi kunde inte längre låta henne fortsätta sin brottsbana. Det fick bli en runda till IKEA för barngrindsinköp.
Ut med kattlåda och annat tuggvänligt från gästtoan och in med stora valpen där.
Helkaklat och så riskfritt som det går, dörrfodret ligger kanske illa till.
Första försöket var i går kväll och det gick bra. Idag har hon varit där under våra jobbetimmar och det funkade också ypperligt.

Vi är glada, Chelsea kanske inte lika glad men förmodligen lugnare.

image